03 Eylül 2009 00:00

TRT’NİN YAPISI TAMAMEN DEĞİŞTİRİLDİ

Haber-sen Merkez Yönetim Kurulu dün yaptığı yazılı açıklamada, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bir yandan kuruma yeni personel alırken, bir yandan da TRT’nin asli ve sürekli işi olan yayınları taşeron şirketlere devretmeye...

Paylaş

Haber-sen Merkez Yönetim Kurulu dün yaptığı yazılı açıklamada, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bir yandan kuruma yeni personel alırken, bir yandan da TRT’nin asli ve sürekli işi olan yayınları taşeron şirketlere devretmeye başladığını belirtti.
Açıklamada, Şahin’in yayın ünitelerine gönderdiği 21. 01. 2008 tarihli genelgeyle, hizmet alımlarının piyasadaki firmalar aracılığıyla yapılmasının talimatını verdiği dile getirildi. Açıklamada, Haber-Sen’in genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtığının ancak Danıştay 13. Dairenin yürütmeyi durdurma talebini kabul etmediği belirtildi. Haber-Sen’in bu karara itiraz ettiğinin belirtildiği açıklamada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun da 2009/431 sayılı kararı ile talebi haklı bulduğu dile getirildi.
KARAR UYGULANMALI
Açıklamada, bu kararın hizmet alımı sözleşmelerinin de iptal edilmesini gerekli kıldığı, aksi halde TRT yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacakları bildirildi.
TRT’nin Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinin Yönetim Kurulu Kararı ile ‘Usul ve Esaslar’a dönüştürüldüğü fakat, usul ve esasların, hukuksal düzenlemeler içinde yönetmelikten daha altta yer aldığı ve resmi gazetede yayınlanmasının gerekli olmadığının belirtildiği açıklamada, gizlice hazırlanan bu düzenlemelere dayanarak TRT’nin yapısının baştan aşağı değiştirildiği ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL))
ÖNCEKİ HABER

Okulun tavanı çöktü

SONRAKİ HABER

Karaburun Bilim Kongresi başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...