03 Eylül 2009 00:00

Van’da barış mitingi bugün

Van’da bugün barış mitingi yapılacak. DTP tarafından yapılacak olan miting, Belediye Garajı yanındaki boş alanda saat 13.00’de başlayacak. Mitinge DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri, belediye başkanları katılacak.

Paylaş

Van’da bugün barış mitingi yapılacak. DTP tarafından yapılacak olan miting, Belediye Garajı yanındaki boş alanda saat 13.00’de başlayacak. Mitinge DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri, belediye başkanları katılacak. Miting için günler öncesinden çalışma yapan Van İl Örgütü mahallelerde ev ev gezerek vatandaşları mitinge davet etti. Van ve ilçelerinin yanı sıra Ardahan, Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Bitlis ve Muş illerinden de mitinge katılım olacak. Mitinge ilişkin DTP Van İl binasında basın açıklaması yapıldı. Açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı İsmail Demir, hükümetin “demokratik açılım”ında iyi niyetli bir girişim olmadığını söyledi. Demokratik açılımın demokrasi kültürü ile işletilmesi halinde toplumsal barışın sağlanabileceği belirten Demir, barışçıl demokratik çözüm isteniyorsa hükümetin bu konuda tutarlı ve kararlı davranması gerektiği kaydedildi. Basın açıklamasından sonra miting için hazırlanan el ilanları partililer tarafından sokak, cadde ve iş yerleri tek tek gezilerek dağıtıldı. (VAN)


BARIŞ MİTİNGİNE İNCELEME
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve demokratik kitle örgütleri tarafından Diyarbakır’da yapılan 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen “Onurlu barışa evet” mitingine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Önceki gün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlenen “Onurlu barışa evet” mitingine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.
Mitingde açılan pankartlar, atılan sloganlar ve taşınan flamaları polis kayıtlarında inceleyecek olan emniyet, incelemenin ardından suç unsuru bulması halinde polisin çektiği kamera kasetleri ve fotoğrafları Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderecek. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Öldürülen 2 DTP’linin failleri bulunsun

SONRAKİ HABER

Peki beyaz Türkleri kim affedecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...