03 Eylül 2009 00:00

DTP’li eş başkanlar, tutuklu DTP’lileri ziyaret etti

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTP yöneticilerini ziyaret eden DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, tutuklu bulunan arkadaşlarıyla görüş alışverişinde bulunacaklarını belirterek, dün Diyarbakır’da yapılan mitingde halkın...

Paylaş

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTP yöneticilerini ziyaret eden DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, tutuklu bulunan arkadaşlarıyla görüş alışverişinde bulunacaklarını belirterek, dün Diyarbakır’da yapılan mitingde halkın Kürt sorununun nasıl çözüleceğini ortaya koyduğunu söyledi.
DTP eş başkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna ile DTP milletvekilleri Bengi Yıldız ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTP’li yöneticileri ziyaret etti. Ziyaret öncesi kısa açıklama yapan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, kendileri ile birlikte demokrasi mücadelesi verdikleri sırada tutuklanan arkadaşlarını ziyaret etmeye geldiklerini söyledi. Barışçıl talepleri tüm dünyaya ve Türkiye’ye duyurmaya çalıştıkları bir süreçte demokrasi ve özgürlük mücadelesi için çaba gösteren arkadaşlarının şu an cezaevinde olduğunu belirten Türk, “Biz arkadaşlarımızın süreçle ilgili düşüncelerini almak, bugüne kadar yaptığımız çalışmaları arkadaşlarımızla paylaşmak ve sonraki süreçlerde neler yapılabileceğini onlarla kararlaştırmak için bugün buradayız. Ayrıca 4 Ekim’de yapacağımız kongre var. Bu kongreyi yapma nedenimiz, arkadaşlarımızın büyük bölümünün cezaevine konulmasıdır. Aynı zamanda bu kongre ile ilgili de arkadaşlarımızın düşünce ve katkılarını alacağız” diye konuştu.
MESAJLARIMIZ AÇIK VE NETTİ
Barış Günü dolayısıyla düzenlenen miting hakkında da açıklama yapan Türk, “Sorunun nasıl çözülebileceğini dün gerçekleşen miting ile halkımızla beraber açık bir şekilde ifade ettik. Müzakerelerin nasıl olması gerektiğini açıkladık. Mesajlarımız çok açık ve netti. Ramazan ayı ve sıcağa rağmen miting çok görkemli geçti. Böyle bir mitingi ramazan ayı ve sıcağa rağmen kimse yapamaz, yapma cesareti gösteremez. Halkımız bu mitinge sahip çıkarak mesajlarını verdi. Halka kulaklarını kapatan hiçbir hükümet başarılı olamaz. Halkın istemlerine cevap verilmeli. Bu mesajlara cevap verilecek bir sürecin başlatılmasını istiyoruz” diye konuştu. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un önceki gün yaptığı açıklamalara da değinen Türk, “Tuğluk açıklamasında olabilecek tehlikelerden söz etti. Gayet açık bir açıklamaydı. Biz de zaman zaman oluşabilecek bu tehlikelerden söz ediyoruz” dedi. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Ermenistan mutabakatı AP raporunun doğrultusunda

SONRAKİ HABER

‘Kürt açılımı’nın içini doldur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...