03 Eylül 2009 00:00

Yasada uzlaşma olmazsa Meclis’teki tasarı geçecek

Üçlü Danışma Kurulu sendikal yasaları görüşmek üzere toplandı. Toplantıda çalışma hayatını düzenleyen 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nda yapılması planlanan...

Paylaş

Üçlü Danışma Kurulu sendikal yasaları görüşmek üzere toplandı. Toplantıda çalışma hayatını düzenleyen 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin çalışmalar konuşuldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer başkanlığında, Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıya TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-iş Genel Başkanı Salih Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve bakanlık bürokratları katıldı.
Toplantının ardından açıklama yapan Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, sendikal haklarla ilgili temel ilkeler üzerine tartıştıklarını söyledi. Dinçer, bir sonraki toplantıda 2821 sayılı yasa ile ilgili somut çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Dinçer, çalışmaların Meclis’te bulunan ve sendikaların karşı çıktığı yasanın devamı olup olmadığına ilişkin soruyu “Meclis’te görüşülenden daha ileri seviyede sendikal hak ve özgürlükleri geliştiren bir yasa üzerinde çalışıyoruz” şeklinde yanıtladı. Dinçer daha sonra ise şuan süren çalışmalarda uzlaşma sağlanamaması halinde Mecis’teki tasarıyı destekleyeceklerini söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

ÇALIŞANIN CANI YOK SAYILIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...