03 Eylül 2009 00:00

Obama’dan iftar açılımı

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesindeki Müslüman toplumun temsilcilerine Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi. Obama, yemekte yaptığı konuşmada İslam’ın ABD’nin bir parçası olduğunu, ABD’deki Müslüman toplumun ABD’deki çeşitliliği...

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesindeki Müslüman toplumun temsilcilerine Beyaz Saray’da iftar yemeği verdi. Obama, yemekte yaptığı konuşmada İslam’ın ABD’nin bir parçası olduğunu, ABD’deki Müslüman toplumun ABD’deki çeşitliliği oluşturan parçalardan biri olduğunu söyledi. Konuşmasında İslam’ın özelliklerine de değinerek, İslam’ın büyük bir inanç, adalet ve gelişmeden yana olduğunu söyleyen Obama, katılımcılara geldikleri için teşekkür etti ve ramazan ayını kutladı. Obama iftar davetinde ayrıca okul puanıyla eyalet rekoru kıran Bilgis Abdülkadir adlı Müslüman bir lise öğrencisinin başarısını da davetlilerle paylaştı, onur konuğu olarak davete katılan Abdülkadir'in sadece ülkedeki Müslüman kızlar için değil herkes için ilham olması gerektiğini ifade etti.
ABD Kongresinin iki Müslüman Üyesi ile Türkiye’nin de aralarında olduğu Müslüman ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı iftar yemeğinde, İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren’ın da bulunması dikkati çekti.


Clinton Zelaya ile görüşecek
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bugün Honduras’ta darbeyle görevinden uzaklaştırılan Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya ile görüşecek. Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada ABD’nin Honduras’taki darbeci hükümete desteği resmen keseceği açıklandı. ABD, Honduras hükümetine yaptığı 18 milyon dolarlık yardımı askıya almıştı ancak şimdi bu görüşmeyle bu yardımın resmen kaldırılacağı belirtiliyor. Darbeci hükümet ise halen uluslararası baskılara direnmeyi sürdürüyor.
(DIŞ HABERLER)
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Komşuda bombalar patladı

SONRAKİ HABER

ABD daha fazla ölüm istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...