03 Eylül 2009 00:00

Bağımsız ‘Sarı Saten’ yolda

Avrupa’da çekilen bağımsız Türk filmi akımını başlatan Sarı Saten, Avrupa’yla eş zamanlı olarak Türkiye’de vizyona girecek. Film 25 Eylül’de sinemalarda…Sarı Saten, Avrupalı Türklerin çok yakın geçmişinde yaşadığı sosyal çatışmayı...

Paylaş

Avrupa’da çekilen bağımsız Türk filmi akımını başlatan Sarı Saten, Avrupa’yla eş zamanlı olarak Türkiye’de vizyona girecek. Film 25 Eylül’de sinemalarda…
Sarı Saten, Avrupalı Türklerin çok yakın geçmişinde yaşadığı sosyal çatışmayı işliyor. Hayatının renklerini çok erken kaybetmiş genç bir kadın, onu hayatta tutmayı başarmış bir adam, sürekli olarak hesaplaştığı ve yüzleştiği geçmişi ve onu hayata bağlayan kızının öyküsü Sarı Saten’in beyazperde için geri sayımı başladı.
Senaryosunu Hatice Balaban Çoban ve Doğan Akhanlı’nın yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Çoban’ın üstlendiği filmin başrolünü de Hatice Balaban Çoban, Menderes Samancılar ile paylaşıyor.
Yönetmen Mehmet Çoban, ilk uzun metrajlı yapıtı için “Avrupa’da yaşayan biz Türklerden sinema aracılığı ile anavatanımıza gönderdiğimiz bir içten selamdır Sarı Saten. Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de sinemaseverin beğenisine sunacağımız Sarı Saten’e gerçek rengini, dokusunu, ruhunu, izleyicilerin göstereceği ilgi verecek” diye konuştu.
FİLMİN ÖYKÜSÜ
Berlin’de lisede okurken zorla evlendirilmek istenince evinden kaçan 17 yaşındaki Meryem, sığındığı dayısının oğlu Bilal tarafından aylarca cinsel şiddete maruz kalır. Sonunda isyan eden Meryem’e, taksi şoförü Galip Abi (Menderes Samancılar) yardım eder ve onu koruma altına alır.
Aradan 17 yıl geçer. Bu kez Meryem’in hayattaki tek varlığı, 17 yaşındaki biricik kızı Esra, aynı tehlikeyle karşı karşıyadır. Meryem, ya kaderine boyun eğecek ya da harekete geçip kızını kurtaracaktır. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir nota sustu

SONRAKİ HABER

Çatır çatır indiriyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...