04 Eylül 2009 00:00

Sun Tekstil’de gasp edilen haklarımız

Merhaba biz Sun Tekstil’de çalışan bir gurup işçiyiz. Her tekstil işçisinin yaşadığı sorunları bizlerde burada acı bir şekilde yaşamaktayız. Maaşlarımız gününde verilmiyor, temmuz ayının maaşını bile tam alamadık.

Paylaş

Merhaba biz Sun Tekstil’de çalışan bir gurup işçiyiz. Her tekstil işçisinin yaşadığı sorunları bizlerde burada acı bir şekilde yaşamaktayız. Maaşlarımız gününde verilmiyor, temmuz ayının maaşını bile tam alamadık. Türlü bahanelerle emeğimiz yok sayıp aksatılıyor.
Asgari ücretin altında çalıştırıp bunun yarısını bile vermiyorlar. Her ay kendimi alacağımız ücrete göre ayarlıyoruz ama her seferinde mağdur oluyoruz. Üstüne bir de keyfi uygulamalarla maaşımızı kesiyorlar. Cumartesi günleri iş yok diye geri gönderiyorlar iki günlük paramızı kesiyorlar. Birçok arkadaşımızın maaşları düşürülmüş ve bundan haberleri maaşı alırken oluyor. Sorulduğunda sizin maaşınız yüksek olduğu için diğerlerinin maaşları kadar yaptık diyorlar.
Asgari geçim indirim hakkımız gasbediliyor. Birçoğumuz hastaneye gittiğimizde sigortasız olduğumuzu öğreniyoruz. Evraklarımızı verdiğimiz halde sigortamız başlamıyor.
Bunlara rağmen çok ağır koşullarda çalışıyoruz. Biz de artık sesimizi duyurmak, sorunlarımızı çözmek, evimize ekmek götürmek istiyoruz.
Sun Tekstil’den bir gurup işçi (Çorlu)

Sun Tekstil mağduruyum
Ben de Sun Tekstil’de çalışan mağdur bir işçiyim. Tam ay çalışmamıza rağmen cumartesi gelmemişsin deyip iki günlük para kesiyorlar. Çocuk parası alamıyoruz, altı ayda devletin verdiği zammı vermiyorlar aksine maaşlarımızı düşürüyorlar. Bazı çalışanlara maaşları tam verirken bazılarımıza verilmiyor. Karı koca çalışanlara ise senin eşin parayı aldı sen idare et diğerlerine de para kalsın deyip parayı vermiyorlar.
Ben nasıl 12 saat çalışıyorsam paramı almak istiyorum. İşi bırakmasınlar diye kimseye tam maaş vermiyorlar, bir an önce kalan paralarımızın verilmesini istiyoruz. Ramazan geldi para vermedikleri için eve alışveriş yapamadık. Şimdi bayram geliyor paramızı vermelerini istiyorum.
Sun Tekstil’de çalışan bir işçi (Çorlu)
ÖNCEKİ HABER

Eğitimde Keşmekeş

SONRAKİ HABER

Hak eşitliği sağlanmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...