04 Eylül 2009 00:00

ANKARA’DA KALDIRIM KAVGASI

15 yılın ardından Çankaya’nın kaldırımları yenileniyor. Çalışma, Ankaralıları memnun ederken, kaldırım döşemede ithal taş kullanılmasına mermerciler tepkili.Başkentin kalbi Çankaya’nın kaldırımları yenileniyor.

Paylaş

15 yılın ardından Çankaya’nın kaldırımları yenileniyor. Çalışma, Ankaralıları memnun ederken, kaldırım döşemede ithal taş kullanılmasına mermerciler tepkili.
Başkentin kalbi Çankaya’nın kaldırımları yenileniyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, görevinin 15’inci yılında da olsa yaptırdığı çalışma Çankayalıları memnun ederken, kullanılan taşın niteliği mermercileri kızdırdı. Mermerciler, kaldırım taşlarının ithal olmasına tepki gösterdiler.
Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Birliği adına yapılan açıklamada, Türkiye’nin dünya mermer rezervlerinin üçte birine sahip olduğuna dikkat çekildi. Ancak bu varlığa karşın özellikle kamu binalarında ithal mermer ve granit kullanıldığı belirtildi. Başkan Selahattin Onur, “Biz taşlarımızı yurtdışına satmak için yoğun bir çaba içindeyken, ülkemizdeki kamu binalarına yabancı taşlar getirilmesinin mantıklı bir açıklaması yok” dedi.
TAŞLAR ÇİN’DEN GELİYOR
Onur, taş cenneti Türkiye’nin ithal taş kullanmasının bir çelişki olduğunu söyleyerek, “Özellikle belediyeler, son dönemde kaldırım yapımı için bile Çin’den granit taşı getirmeye başladı. Bunun son örneği ise Ankara’da yenilenen GMK Bulvarı” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Çok dilli eylem

SONRAKİ HABER

13 İLDE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ KURULACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...