04 Eylül 2009 00:00

Ahmet Türk’ün feryadını duyun!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün yaptığı konuşmayı örnek gösterdi. “Bizi bölmeye, parçalamaya, güçsüz kılmaya çalışan mihrakların çırpınması...

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün yaptığı konuşmayı örnek gösterdi.
“Bizi bölmeye, parçalamaya, güçsüz kılmaya çalışan mihrakların çırpınması boşuna. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ‘Ey yarabbi... Şu iş bir bitsin ikinci günde Allah benim canımı alsın’ diyor. Bu söz çok önemlidir, çok manidardır. Böyle bir duayı hiç kimse kolay kolay yapmaz. ‘Ülkemize huzur gelsin de Allah ikinci gün benim canımı alsın’ diyen bir insanın bu feryadını, bu isteğini, Türk milleti duymazdan gelemez” diyen Başbakan yardımcısı, “Hepimiz çok acı çektik, çok kaybettik, çok yorulduk. Bu ülkede artık akan kanlar dursun. Silah sesleri istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALSIN
Sivil Toplum Geliştirme Platformu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde verdiği iftar yemeğine katılan Arınç, “Ülkemizde kötü günlerin geride kalmasını hepimiz istiyoruz. Bu çekişmeler Türkiye’de bittiğinde önümüzde hiçbir engel kalmayacak. 30 yıldır kaybettiklerimiz yeter artık.” dedi.
Bülent Arınç, “Akan kanın devam etmesini isteyenlerle durmasını isteyenler, eminim orta bir noktada buluşacak” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Başbakanlıkta ‘güvenlikli açılım’ zirvesi

SONRAKİ HABER

CHP ve MHP’den Ermenistan ile mutabakata tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...