05 Eylül 2009 00:00

Bu dostluk gelenekselleşecek

Adana Demirspor ile İtalyan ekibi Livorno arasındaki dostluk bağları güçleniyor. İki takımın dün yaptığı özel maçtan önce, Adana Demirspor Tesisleri’nde iki kulüp yöneticileri ve futbolcuları...

Paylaş

Adana Demirspor ile İtalyan ekibi Livorno arasındaki dostluk bağları güçleniyor. İki takımın dün yaptığı özel maçtan önce, Adana Demirspor Tesisleri’nde iki kulüp yöneticileri ve futbolcuları ortak basın toplantısı düzenledi. Adana Demirspor Kulüp Başkanı Bekir Çınar, camia olarak tarihi günler yaşadıklarını söyledi. İtalya’nın ünlü Livorno takımını iki gündür Adana’da ağırladıklarını hatırlatan Çınar, Demirspor’un misafirperverliğini tüm dünyaya göstermeye çalıştıklarını belirtti. Çok heyecanlı olduklarına işaret eden Çınar, Demirspor gibi halkın takımı olan Livorno ile ilk kez yapacakları dostluk maçını gelenekselleştirmek istediklerini vurguladı. Çınar, “Bugün attığımız bu tohum, umarım uzun yıllar sıkı dostluklarla devam eder.”dedi.
Livorno Kulübü Başkan Vekili Rıccı Nelro ise kendilerini görkemli bir şekilde karşılayan Demirsporlu taraftarlara teşekkür etti. Gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarına dikkat çeken Nelro, iki kulüp arasındaki dostluğu kalıcı hale getirmek istediklerini belirtti. Nelro, önümüzdeki yıl Livorno’nun da Demirspor’u İtalya’da konuk etmeyi düşündüğünü aktardı. Türk futbolunu genel olarak takip ettiğini Fatih Terim ve Hakan Şükür gibi isimleri tanıdığını açıklayan Nelro, Terim’in de Adana Demirspor’da futbol oynadığını öğrendiğini söyledi.
TARİHSEL BENZERLİK
Livorno’nun ünlü oyuncusu Luccarelli ise futbolcuların normalde hiçbir zaman politikaya karışmaması gerektiğini, fakat gidişatın böyle olmadığını söyledi. Futbolcuların siyasi görüşlerini açıklarken normal karşılanması gerektiğini belirten Luccarelli, sporcuların da özgürce fikirlerini dile getirmelerinde bir sakınca görmediğini kaydetti. İtalya’da futbolcular için sendika bulunduğunu anlatan Luccarelli, Küba ulusal takımıyla da dostluk maçı yapmak istediklerini dile getirdi.
Livorno Antrenörü Vihorio Russo ise Demirspor’un konukseverliğinden büyük memnunluk duyduklarını hatırlattı. İki takımın geçmişinin birbirine çok benzediğini ifade eden Russo, “İki kulübün de tarihinde işçilik ve çalışma gibi bir ortaklığı var. Adana’ya gelirken, böyle bir karşılama beklemiyorduk. Güzel bir maçla taraftarları memnun etmek istiyoruz” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Güzel’e teklif: Kürtçe dersi verelim!

SONRAKİ HABER

Devler borç batağında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...