05 Eylül 2009 00:00

Konfederasyonlar Uzlaştırma Kurulu ile görüştü

KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu’nda aldıkları kararın arkasında durmasını istedi.

Paylaş

KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu’nda aldıkları kararın arkasında durmasını istedi.
Toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Uzlaştırma Kurulu’na başvuruda bulunan Kamu-Sen ve Memur-Sen yöneticileri, dün ayrı ayrı kurul ile görüştü.
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu üyeleriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, kurula, Türkiye’deki sendikacılık anlayışına ilişkin genel bir değerlendirme sunduklarını söyledi. Uzlaştırma Kurulu’ndan, öncelikle kurul kararlarına sahip çıkılmasını istediklerini vurgulayan Akyıldız, daha önce verilen kararların dikkate alınmadığına işaret etti. Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının tarafları bağlayıcı olması ve uygulanmasının sağlanması konusunda kuruldan destek istediklerini dile getirerek, bunlar sağlanırsa toplu görüşmelerden ciddi sonuçlar elde edilebileceğine inandıklarını söyledi.
Gazetecilerin, Memur-Sen’in “Uzlaştırma Kurulu kararları uygulanmazsa eylemlere başlanacağı” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Akyıldız, “Söylemekle yapmak arasında fark vardır. Üretimden gelen gücün kullanılması yönünde önümüzdeki haftadan itibaren görüşmeler yapacağız. En etkili eylemlerin ortak bir şekilde hayata geçirilip geçirilemeyeceğini göreceğiz. Bu gelişmelere göre etkili bir eylem süreci başlayacak” diye konuştu.
TALEPLERİMİZ MAKUL
Memur-Sen Merkez Yöneticisi Hacı Bayram Tonbul da revize ettikleri mali taleplerini ve bunların gerekçelerini kurul üyeleri ile paylaştıklarını söyledi.
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı sonrasında kurulun, toplu görüşme primi konusundaki görüşlerini sorduğunu anlatan Tonbul, bu primin ödenmemesi durumunda sendikalı memurların sendikasız memurlardan daha az maaş alması gibi bir haksızlık doğacağını ifade ettiklerini bildirdi. Tonbul, gelecek yıl için talep ettikleri yüzde 4 artı 4’lük zam talebinin reel olarak yüzde 6’ya karşılık geldiğini dile getirerek, “Merkez Bankası’nın gelecek yılki enflasyon beklentisi yüzde 5.3. Talebimiz, enflasyon beklentisinin yüzde 0.7 üzerinde” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Tescilsiz çalışmak serbest sendikaya üye olmak yasak

SONRAKİ HABER

Çine’de işten atma tartışması sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...