5 Eylül 2009 00:00
Bölünmeden bahsetmek geri zekalılık
Bingöl Üniversitesi kampüsünde Fen Edebiyat Fakültesi ve Rektörlük binası temel atma törenine katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kürt açılımını eleştiren muhalefete yüklendi.
Yılmaz, Başbakanımız defalarca açıklamalar yaptı. Artık Analar ağlamasın diyoruz. Kardeş kavgası olmasın istiyoruz dedi. Hiçbir etnik anlayışın siyasi temsilcisi olmaması gerektiğini savunan Yılmaz, Kendisini Kürt tarif eden insanlarımızın üçte ikisinin Türk, etnik anlamda üçte birinin ise Kürt akrabaları var. Bu ülkenin bölünmesinden bahsetmek en hafif deyimle hakikaten geri zekalı olmak demektir diye konuştu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, katıldığı bir iftar yemeğinde, Kürt kökenli birisi olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
(HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et