06 Eylül 2009 00:00

Zorunlu din dersi işkencesine son verin!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 12 Eylül Anayasası’nın değiştirilmesi ve zorunlu din dersinin kaldırılması için Güven Park’ta oturma eylemini başlattıPir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri...

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 12 Eylül Anayasası’nın değiştirilmesi ve zorunlu din dersinin kaldırılması için Güven Park’ta oturma eylemini başlattı
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri dün Güven Park’ta “ 12 Eylül Yargılanacak, Zorunlu din dersleri kaldırılacak” pankartının altında bir araya gelerek zorunlu din derslerinin kaldırılması için oturma eylemi başlattılar.
Eylemde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevi ailelerin çeşitli kentlerde yaptıkları başvurular sonucunda mahkemelerin aldığı kararların ve AİHM kararının AKP Hükümeti tarafından görmezden gelindiğini söyledi.
“Sahte demokrasi şampiyonu AKP bu konuda tam anlamıyla ikiyüzlüce davranıyor” diyen Gümüş, uygulamanın haksız ve hukuksuzdur olduğunu belirtti. Gümüş, zorunlu din dersinin Alevi çocukları için zorunlu bir işkence olduğunu dile getirdi. Eylemde Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da birer konuşma yaptı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Fratellanza ha vinto*

SONRAKİ HABER

NOT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...