06 Eylül 2009 00:00

Diş tedavilerinde özele sevk yapılmayacak

Maliye Bakanlığı, diş tedavileri için özel kuruluşlara sevki kaldırdı. Diş tedavilerinin resmi kurumlarda yapılmasını öngören Maliye Bakanlığı, iltihabi bağırsak hastalıklarında...

Paylaş

Maliye Bakanlığı, diş tedavileri için özel kuruluşlara sevki kaldırdı. Diş tedavilerinin resmi kurumlarda yapılmasını öngören Maliye Bakanlığı, iltihabi bağırsak hastalıklarında, iç hastalıkları uzmanı veya genel cerrahi uzmanı tarafından reçete edilen ilaçları ödeyecek.
Maliye Bakanlığı, Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Teblği’ni yayımladı.
Diş tedavisi amacıyla özel sağlık kuruluşlarına sevki düzenleyen 5’inci maddenin 7 numaralı bendini yürürlükten kaldıran Maliye Bakanlığı, söz konusu maddede yer alan 8 numaralı bendin bent numarasını 7, 9 numaralı bendin bent numarasını da 8 olarak değiştirdi. Maliye Bakanlığı’nın Tebliğ’ine göre “Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında diş tedavisi” başlıklı 2 numaralı fıkrası ile 7 Şubat 2009 tarihli 8 Sıra No’lu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinin 2’nci maddesi yürürlükten kaldırıldı. Maliye Bakanlığı, Resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında diş tedavisi başlıklı 1 numaralı fıkraya aşağıdaki bendi ekledi:
Diş tedavisi amacıyla özel sağlık kurum ve kuruluşları ile serbest diş hekimliklerine sevk yapılmayacak. Diş tedavileri, Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği ve Tebliğ hükümleri çerçevesinde resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlanacak.
Diş tedavisiyle ilgili değişiklikler, 17 Temmuz 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak. Böylece, Maliye Bakanlığı bu düzenlemeyle, kamuoyunda uzun bir süredir diş tedavilerinin özelde yaptırılabileceği beklentisini ortadan kaldırmış oldu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Keneden 8 ayda 61 kişi öldü

SONRAKİ HABER

3 yıldır karanlıkta yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...