06 Eylül 2009 00:00

cımbız

Vakit Gazetesi’yle her gün uğraşmak zor geliyor, çünkü ne zaman sayfalarını karıştırsak Cımbız köşemize yazacak bir şeyi illa ki buluyoruz.

Paylaş

Vakit Gazetesi’yle her gün uğraşmak zor geliyor, çünkü ne zaman sayfalarını karıştırsak Cımbız köşemize yazacak bir şeyi illa ki buluyoruz. Alın size bir örnek: Köşe yazarlarından Mehmet Doğan isimli bir zat Perşembe günü ‘Modernizm kadını neden kurtardı?’ başlıklı bir yazı çiziktirmiş. Beyefendi ‘Safsataya vardırılan eşitlik söylemi, bir arada yaşamak için gerekli olan iş ve rol bölümünü güçleştiriyor’ buyurmuş. Ne de olsa bu zihniyete göre kadın evinin hizmetçisi, kocasının kölesi olmadıkça hayat erkekler için çok zor oluyor. Eşitlik de ne ola ki, muhafazakar erkeklerin sefa sürmesine kim engel oluyorsa tez elden başı ezile! Bu fikirden yola çıkarak da diyor ki ‘e tabi erkekler de evlilik bağlarını koparmakta haklılar’. Daha da ileri giderek yüksek öğrenim gören genç kadınların başlarına gelmeyen kalmamasını doğal karşılıyor. Tezini güçlendirmek için verdiği iki örnek ise Münevver cinayeti ve uyuşturucu kurbanı Begüm. Bu genç kadınların yaşadığı sonu doğal karşılayan zat ‘Kadınlar hızla modernleşiyor, kadınlar özgürleşiyor, modernizm kadını tabiatından soyutluyor. Onu eş ve anne olmaktan çıkarıyor, dişi yapıyor’ diyerek de daha fazla yoruma gerek bırakmayan bir son koyuyor. Of of !!!
Aile dizileri de geçtiğimiz sezondan bu sezona devreden en önemli eğlencemiz oldu. Yalnız dikkatimizi çeken bir şey var, yahu neden bu dizilerdeki kadınlar, evlenme sevdasıyla yanıp tutuşuyormuş da erkek yanaşmadığından bir türlü hidayete eremiyormuş gibi gösteriliyor? Daha da vahimi evlenmemiş, anne olmamış kadınların eksik, zavallı kadınlar olarak gösterilmesi tüylerimizi diken diken ediyor. Ey Aşk Nerdesin isimli dizide de 30 yaşına gelmesine rağmen hâlâ evlenip çoluk çocuğa karışmadığı için sürekli dertlenen genç arkadaşlarımız var. Bir kadının evlenip çocuk doğurmanın ötesinde kendini var edebileceği hiçbir alan olmadığı mı gösterilmeye çalışılıyor? İzleyenlerin kafasına vura vura gösterilen kadın nasıl bir kadın öyle?
Sıkıldık, çok sıkıldık
ÖNCEKİ HABER

nevsal-i nisvan

SONRAKİ HABER

Şiddeti aklamamak mümkünmüş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...