07 Eylül 2009 00:00

Tokat’ta açılım tartışıldı

Tokat Krize ve İşsizliğe Karşı Mücadele İnisiyatifi bileşenleri, son günlerde ülke gündemine oturan Kürt Açılımı ile ilgili bir panel düzenledi.

Paylaş

Tokat Krize ve İşsizliğe Karşı Mücadele İnisiyatifi bileşenleri, son günlerde ülke gündemine oturan Kürt Açılımı ile ilgili bir panel düzenledi.
Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği binasında bir araya gelen inisiyatif bileşenleri, Kürt Açılımı’nın geldiği son durum hakkında dinleyicilere bilgi verdi.
Konuşmacılardan Emek Partisi İl Başkanı Murat Aykır, “Bugün geçmişten beri sadece bir terör sorunu olarak görülen Kürt sorununda egemenler bir çıkmaz içine girmiştir. AKP’nin bugün liberal salvoları bazı sol çevrelerce de desteklenir olmuştur. Diğer bir yandan ise kimi kendine sol-sosyalist diyen çevreler de ‘Bu açılımın arkasında ABD var’ diyerek Kürt halkının demokratik taleplerini görmezden geliyor. Bu açılım, barış ve kardeşlik için eşit haklara dayalı demokratik bir çözümü içermedikçe başarılı olamaz” dedi. Panele katılan Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Ertan Uysal da kan ve gözyaşının durması noktasında tüm emek örgütlerinin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
(Tokat/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aynı salonda 108 Ergenekoncu

SONRAKİ HABER

GÖZLEM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...