08 Eylül 2009 00:00

iktidarı sorguluyan işler

X-İST sanatçılarından Canan Şenol’un iki video çalışması, 11. Uluslararası İstanbul Bienali mekanlarından Antrepo No: 3 Fındıklı’da sergilenecek.

Paylaş

X-İST sanatçılarından Canan Şenol’un iki video çalışması, 11. Uluslararası İstanbul Bienali mekanlarından Antrepo No: 3 Fındıklı’da sergilenecek.
Toplumsal cinsiyet ve toplumsal iktidar arasındaki ilişkiler üzerine çalışmalarıyla tanınan Şenol, 11. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında “İbretnuma” ve “Çeşme” adlı yapıtlarıyla yer alıyor. “İbretnuma”, 1001 Gece Masalları’nın çok bilinmeyen bir diğer adı. Sanatçının video-masal olarak tanımladığı, 27 dakika 30 saniye uzunluğundaki yapıt, masal içinde masallardan oluşan kurguyla bir kadının hayatını anlatıyor. Minyatür figürlerinin de yer aldığı video animasyon devlet, din, toplum ve aile gibi iktidar mekanizmalarının beden üzerindeki tahakkümünü ve tüm bu iktidar alanlarının birbirlerinden beslenerek sistemin işleyişine nasıl katkıda bulunduğunu gösteriyor. Sanatçının, bienalde sergilenecek diğer yapıtı “Çeşme”. 2000’de, doğum sonrasında gerçekleştirdiği bir video-döngü bereket ve beslenme kavramlarını konu edinen 57 saniye uzunluğundaki çalışma, bienalin ana temasına cevap niteliği taşımakta.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

En kritik 90 dakikaya doğru

SONRAKİ HABER

Kazım Öz’ün son mevsimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...