08 Eylül 2009 00:00

En kritik 90 dakikaya doğru

2010 Dünya Kupası Eleme Grubu’ndaki 7. maçında Kayseri’de Estonya’yı 4-2 yenerek iddiasını sürdüren A Milli Futbol Takımı, yarın Bosna Hersek ile oynayacağı maç için bu ülkeye gitti.

Paylaş

2010 Dünya Kupası Eleme Grubu’ndaki 7. maçında Kayseri’de Estonya’yı 4-2 yenerek iddiasını sürdüren A Milli Futbol Takımı, yarın Bosna Hersek ile oynayacağı maç için bu ülkeye gitti.
Kayserispor Kadir Has Tesisleri’nde bir haftadır süren kamp çalışmasını önceki akşam yaptığı antrenmanla tamamlayan A Milli Takım, özel bir uçakla Bosna Hersek’e hareket etti.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de A Milli Takım kafilesiyle birlikte Bosna Hersek’e gitti. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada, “Kayseri’de iyi bir kamp dönemi geçirdik. Tüm Kayserispor camiasına ve Kayseri halkına teşekkür ediyorum. İnşallah Bosna’dan iyi sonuçla döneriz” dedi. Yarınki kritik karşılaşma öncesinde Bosna Hersek’in daha avantajlı gözüktüğünü ifade eden Terim, ama karşılaşmanın ardından kimin avantajlı olduğunun ortaya çıkacağını ifade etti.
Milliler, maçın oynanacağı Bilino Polje Stadı’nda yapacağı antrenmanlarla hazırlıklarını tamamlayacak.
Milli takımın Bosna-Hersek ile Zenica kentindeki Bilino Polje Stadı’nda oynayacağı maç saat TSİ 21.00’de başlayacak müsabakayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca yönetecek.
TERİM İLE DEVAM
Öte yandan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, katıldığı bir radyo bprogramında Fatih Terim ile 2012 yılına kadar çalışacaklarını söyledi.
Her milli maç öncesinde Fatih Terim’in görev süresinin tartışılmasını saçma ve gülünç bulduğunu ifade eden Özgener, “Biz Fatih Terim ve ekibine güveniyoruz. İyi bir çalışma ortamına sahibiz. Başarı ya da başarısızlığa endeksli bir anlaşmamız yok. 2012 yılına kadar sözleşmemiz var ve bu tartışanın son bulması gerekiyor” dedi.
Mahmut Özgener,Terim’in yerine Mustafa Denizli’nin geleceği iddialarını da kast ederek, “Kimse senaryolar üretmesin. Biz sonuna kadar teknik heyetimizin arkasındayız” diye konuştu.
Mahmut Özgener, Estonya ve Bosna maçları öncesi yaşanan sakatlıkların üzücü olduğunu vurgulayarak, “Bu mazeretlerin arkasına sığınmamak gerekir. Biz önemli bir futbol ülkesiyiz. Çok önemli oyuncularımız var. Evet sakatların olması hoş değil, talihsizlik ama artık bu konunun üstesindeyiz gelmeliyiz” diye konuştu.
İSPANYA’NIN LİDERLİK HESABI
Öte yandan 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye’nin de yer aldığı 5. Grup’ta mücadele eden İspanya’nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, ‘’Tüm maçlarımızı kazanmamıza rağmen Dünya Kupasına gitmeyi halen garantilememiş olmamız inanılmaz bir şey’’ dedi.
Grupta oynadıkları 7 maçı da kazanan ve 21 puanla lider durumda bulunan İspanya, Dünya Kupası’na direkt olarak katılmayı matematiksel olarak garantilemek için yarın evinde oynayacağı maçta Estonya’yı yenip Bosna Hersek’in Türkiye karşısında puan kaybetmesini bekliyor.
İspanyol teknik adam, ‘’Çok iyi oynuyoruz ama hala Dünya Kupası’na katılmayı garantilemedik. Böyle devam edersek, Ermenistan maçında grup birinciliğini garantileyeceğiz’’ şeklinde konuştu.
İspanya’nın gösterdiği başarının ‘’futbolculara ait olduğunu’’ belirten Del Bosque, ‘’Hiçbir baş aktörlük istemiyorum. Kendi adıma ne baş sayfa ne de övgü istiyorum. Her şeyin futbolculara verilmesini istiyorum. Bu tip bir milli takımın teknik direktörü olmak benim için lüks’’ açıklamasında bulundu.
İspanyol basınında yer alan yorumlarda, Belçika’ya karşı alınan 5-0’lık galibiyetten sonra teknik direktör Del Bosque’nin Estonya maçında bazı değişiklikler yapıp Senna ve Cazorla gibi oyuncuları ilk 11’de oynatabileceği iddia ediliyor. İspanya’da Alvero Arbeloa’nın sağ ayağına aldığı darbeden kaynaklanan sakatlığından dolayı Estonya maçında yer alması beklenmiyor.


KAYSERİ’DE 2’DE 2
A Milli Futbol Takımı, Kayseri’de oynadığı ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Milliler, Estonya’yı 4-2 yendiği maçın oynandığı Kayseri’deki Kadir Has Stadyumu’nda, daha önce özel maçta Azerbaycan’ı da 2-0 mağlup etmişti. Estonya maçına ev sahipliği yapan Kadir Has Stadı, tarihinde ikinci kez milli heyecana tanıklık etmiş oldu. Milliler, Dünya Kupası vizesi için mutlaka kazanmaları gereken bu maçı, Tuncay (2), Sercan ve Arda’nın golleriyle 4-2 galip tamamladı. Milli takım, aynı statta 2 Haziran’da Azerbaycan ile oynadığı özel maçı da Halil ve İbrahim Üzülmez’in golleriyle 2-0 kazanmıştı.
A Milli Futbol Takımı böylece, Kadir Has Stadı’nda oynadığı iki maçı da kazanmış oldu.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Her güçlüğün altından kalkarız’

SONRAKİ HABER

iktidarı sorguluyan işler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...