14 Mart 2011 11:00

'AKP sömürüyü zirveye çıkardı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, “AKP çalışanları yoksullaştırmış, emek sömürüsünü zirveye çıkarmıştır” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, yaptığı açıklamada, çalışma sürelerinin artmasına karşın reel ücretlerin gerilediğini, istihdamın yarısının is

'AKP sömürüyü zirveye çıkardı'
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, “AKP çalışanları yoksullaştırmış, emek sömürüsünü zirveye çıkarmıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, yaptığı açıklamada, çalışma sürelerinin artmasına karşın reel ücretlerin gerilediğini, istihdamın yarısının ise kayıt dışında olduğunu anımsatarak şunları kaydetti: “AKP iktidarında emekçilerin çalışma süreleri artarken, ücretleri düşürülmüştür. Emekçi sefalete itilmiş, onlar üzerinden kazanılan para işçinin, emekçinin geçimine değil yandaşın ve rantçının keyfine aktarılmıştır.

Sanayide Reel Birim Ücretler ve İstihdam 2010 Raporu’na göre; sanayideki brüt reel birim ücretler kiriz öncesine göre yüzde 8,24 oranında düşmüştür. 2007’de sanayide çalışan her yüz kişiye karşın 2010 yılında 95 kişi bulunmaktadır. Ayrıca işçi başına üretkenlik 3 yıllık süre zarfında yüzde 7,53 düzeyinde yükseliş kaydederken, sanayide reel birim ücretlerinde yüksek bir gerileme olmuştur. Birim ücretlerinin en fazla gerilediği sektörlerin başında yüzde 35 ile ağaç ve ürünleri, yüzde 34 ile elektrik gaz üretimi ve dağıtımı, yüzde 33 ile diğer imalatlar gelmektedir.”

Çetin AKP yöneticilerinin ekonomiyi iyi yönettikleri söyleyerek, halkı kandırdıklarını dile getirerek “Birileri sürekli zenginleşirken, halkın ve emekçinin yoksullaştığı bir sistem ile övünecek bir şey yoktur. Çalışma sürelerinin artmasına karşın reel ücretlerin gerilediği, istihdamın yarısının kayıt dışında olduğu, yoksulluğun arttığı bu süreçte AKP ne ile övünmektedir?​” diye sordu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Gaziantep Şube kongresi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...