08 Eylül 2009 00:00

Kart borçlusuna ek süre

Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması düzenlemesinden yararlanmak için yasal süre tamamlandı ancak Bankalar Birliği, bazı bankaların borçlulara ek süre imkanı tanıdığını açıkladı.

Paylaş

Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması düzenlemesinden yararlanmak için yasal süre tamamlandı ancak Bankalar Birliği, bazı bankaların borçlulara ek süre imkanı tanıdığını açıkladı. İki banka, 15 güne kadar süre uzatma kararını ilan etti. Diğer bankaların da başvuru süresini uzatması bekleniyor.
875 bin kişinin 3.1 milyar liralık icraya düşmüş kredi kartı borcu için yeniden yapılandırma yasası, 7 Temmuz’da yürürlüğe girmişti.
Yasa, başvurular için 60 günlük süre tanırken, Bankalararası Kart Merkezi, son başvuru tarihini 4 Eylül olarak açıklamıştı. Şimdi söz konusu bu süre uzatıldı. Süre uzatımının gerekçesi ise, kredi kartı borçlularının son birkaç günde yoğunlaşan ilgisi. Yasal sürenin tamamlanmasından önceki günlerde talebin artması ve bankaların gönüllü olarak yeniden yapılandırma uygulamasına yasal engel olmaması nedeniyle sürenin uzadığı belirtiliyor.
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de toplam borçluların küçük bir bölümünün başvuruda bulunması nedeniyle bankalara süre uzatma çağrısı yapmıştı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Pedallar durdu sıra zamlarda

SONRAKİ HABER

DÖNÜŞÜM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...