08 Eylül 2009 00:00

Minibüsçüler eylemde

Antakya’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin güzergahlarının değiştirilmesi tepkilere neden oldu. Çevre beldelerden minibüsçülerin de katıldığı eylem, Belediye Başkanı’nı sözü üzerine sona erdi.

Paylaş

Antakya’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin güzergahlarının değiştirilmesi tepkilere neden oldu. Çevre beldelerden minibüsçülerin de katıldığı eylem, Belediye Başkanı’nı sözü üzerine sona erdi.
Hatay İl Trafik Komisyonu, trafik akışını rahatlatmak için şehir içi ile çevre beldelerden gelen minibüslerin güzergahlarını değiştirdi. Bazı yolların tek yönlü olması, bazı yolların da minibüs seferlerine kapatılmasına öfkelenen şoförler, kentin 3 ayrı noktasında trafiği kapattı.
Yolları trafiğe kapatan minibüsçüler AKP’li Belediye başkanının halk otobüslerine hatları peşkeş çektiğini söyledi. Yaklaşık bin minibüsü olan Harbiye Kooperatif üyeleri Antakya merkezde bulunan Harbiye Durağı bölgesini trafiğe kapattı. Antakya Belediyesi’nin ayrım yaptığını ifade eden kooperatif üyeleri, “Bizi şehir dışına iterek ekmeğimizle oynuyor. Bu oyuna izin vermeyeceğiz. Eylemlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde tepki gösterdi.
Eylem nedeniyle birçok kişi işlerine geç kalırken, kooperatif yöneticileri, “Şehir merkezindeki tüm güzergahlar değişti. Bir yol tek yön yapıldı. Kim nereye gideceğini şaşırdı” dedi. Çevre beldelerden gelen minibüsçüler ise şehir içinde yolcu almalarının yasaklanmasına öfkelendi.
Hatay Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz ile Antakya Belediye Başkanı AKP’li Lütfü Savaş, olay yerine gelerek şoförleri sakinleştirmeye çalıştı. Başkan Savaş, minibüsçülerin isteklerinin gözden geçirileceğini belirterek yolun açılmasını istedi. Savaş’ın sözü üzerine minibüsçüler yolu açarken Harbiye Beldesi’nden kent merkezine yolcu taşıyan minibüsçüler ise Garnizon Komutanlığı önünde araçlarını park edip Valiliğe yürümek istedi ancak polis buna izin vermedi. (ANTAKYA)
ÖNCEKİ HABER

Ceber duruşması 5 Ekim’de görülecek

SONRAKİ HABER

‘Kenan Evren’in adı silinsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...