09 Eylül 2009 00:00

Konut projeleri teşvikle Doğu’ya kaydı

Konut projelerinin açıklanan teşviklerle birlikte Doğu’ya doğru kaydığı ifade ediliyor. Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ı kapsayan TRA2 bölgesinde konut satışları yüzde 231.48’lik yükseliş kaydederken...

Paylaş

Konut projelerinin açıklanan teşviklerle birlikte Doğu’ya doğru kaydığı ifade ediliyor. Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ı kapsayan TRA2 bölgesinde konut satışları yüzde 231.48’lik yükseliş kaydederken; Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’i kapsayan TRC3’tekiler yüzde 156.75’lik artış ile, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı kapsayan TRC2’dekiler ise yüzde 123.08’lik yükselişle dikkat çekiyor.
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Aylık İnşaat Sektörü Değerlendirme Raporu’nun eylül sayısında, bölgesel olarak bakıldığında İstanbul’da konut satışlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 118.12 artış kaydettiği belirtiliyor. Ankara ile birlikte en fazla konut satışının yaşandığı İstanbul’daki yoğunlaşmada toplu konut projelerinin etkili olduğunun ifade edildiği raporda, konut projelerinin açıklanan teşviklerle birlikte Doğu’ya doğru kaydığı ifade ediliyor. Buna göre Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ı kapsayan TRA2 bölgesinde konut satışları yüzde 231.48’lik yükseliş kaydederken; Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’i kapsayan TRC3’tekiler yüzde 156.75’lik artış ile, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı kapsayan TRC2’dekiler ise yüzde 123.08’lik yükselişle dikkat çekiyor. Raporda, “Oluşan bu rakamlar, Doğu’ya kaymasını beklediğimiz yatırım fırsatlarının beklenenden hızlı bir yönelim gerçekleştirdiğini göstermektedir” denildi.
(CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Doğan Yayın’a rekor ceza

SONRAKİ HABER

Başvuranlar da ödeyemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...