09 Eylül 2009 00:00

Ermenistan: Karabağ’ı Türkiye ile görüşmeyiz

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yapılan diyaloglarda dağlık Karabağ sorununun da görüşüleceği haberlerini yalanladı.

Paylaş

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yapılan diyaloglarda dağlık Karabağ sorununun da görüşüleceği haberlerini yalanladı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tigran Balayan, dağlık Karabağ sorununu Azerbaycan dışında hiçbir ülke ile görüşmeyeceklerini vurgulayarak, “Bizler hiçbir zaman Karabağ’ı Ankara ile müzakere etmedik ve etmeyeceğiz” dedi.
Ermenistan ve Türkiye dışişleri bakanlarının BM toplantıları kapsamında Karabağ sorununu tartışacağı haberlerini yalanlayan Sözcü Balayan, Türkiye basınında yer alan bu bilginin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Balayan, tarafların Davutoğlu-Nalbandyan görüşmesine ilişkin karara dahi varmadığını kaydederek, “Zamanlaması belirlenmeyen bir görüşme gerçekleşse dahi Karabağ gündem dışında kalacak” şeklinde konuştu.
AZERBAYCAN’IN TUTUMU DEĞİŞMEDİ
Azerbaycan’dan ise Ermenistan’la barış konusunda tutumlarında bir değişiklik olmadığı açıklaması geldi.
Robert Bradtke’nin dağlık Karabağ sorununda arabuluculuk yapan AGİT Minsk Grubu’nun Amerikalı eş başkanı konumuna atanması haberini değerlendiren Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elhan Poluhov, Bakü yönetimi olarak yeni diplomatla çalışmaya hazır olduklarını belirtmekle beraber, Ermenistan’la barış masasında herhangi bir tutum değişikliğine gitmeyeceklerini vurguladı. “Azerbaycan, yönetimin toprak bütünlüğünü sağlamaya kararlıdır” diyen Poluhov, Robert Bradtke’nin sorun konusunda bilgilendirildiğini kaydetti. (BAKÜ)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

MHP ve CHP’de değişen bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...