09 Eylül 2009 00:00

Bursa’da minibüsçüler yol kapattı

Bursa’nın Gürsu ilçesinden Doğu Garajı mevkiine çalışan 79 minibüs şoförü, ilçeden kent merkezine belediye otobüsü konmasına tepki göstererek yol kapattı.

Paylaş

Bursa’nın Gürsu ilçesinden Doğu Garajı mevkiine çalışan 79 minibüs şoförü, ilçeden kent merkezine belediye otobüsü konmasına tepki göstererek yol kapattı. BUSKİ önündeki yolu trafiğe kapatan minibüs şoförleri, kendilerinin de Santral Garaj’a kadar gelmelerine izin verilmesini istedi.
Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Gürsu-Heykel hattına otobüs seferleri başlatmasının kendileri için çok büyük sıkıntıya neden olduğunu söyledi. Bu durumda yolcu kaybına uğradıklarını belirten Kaya, mağdur olduklarını, evlerine ekmek götüremez duruma düştüklerini ifade etti. Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması için kendilerinin de son durak olarak Doğu Garajı yerine, Kent Meydanı’na kadar yolcu taşıyabilmeleri gerektiğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu: “Ankara asfaltı üzerindeki mavi minibüslerin çalıştığı Santral Garajı’na gitmek istiyoruz. Gürsu’dan tek arabayla Bursa’ya gidilebilecek bölgeye sefer yapabilmeliyiz. Aksi halde ekmeğimizi kaybederiz. Büyükşehir buna çare bulsun. Sesimizi duyurmak için buraya geldik. Yetkililerle görüşmek istiyoruz. Sorun çözülmediği taktirde yine toplanırız. Başka çaremiz yok.”
Kaya, 79 minibüse karşılık 12 otobüs teklif ettiğini belirterek, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi. Belediye aleyhine slogan atan şoförler ise yol kapattıkları için polislerle karşı karşıya geldi. Polisin uzun uğraşları neticesinde şoförler yolu açmaya ikna edildi. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Parkta oynamak varken...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...