14 Mart 2011 10:59

Eğitim Sen Gaziantep Şube kongresi yapıldı

EĞİTİM Sen Gaziantep Şubesi 8. Olağan genel kurulu yapıldı. Yapılan kongrede şubenin yeni yönetimini, Demokratik Emek Platformu ve Demokratik Emek Meclisinin birlikte oluşturduğu liste kazandı.Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Demokratik Emek Platformu ile Demokratik Emek Meclisinin birlikte oluşturdukları liste ve Emek Hareket

Eğitim Sen Gaziantep Şube kongresi yapıldı
Paylaş

EĞİTİM Sen Gaziantep Şubesi 8. Olağan genel kurulu yapıldı. Yapılan kongrede şubenin yeni yönetimini, Demokratik Emek Platformu ve Demokratik Emek Meclisinin birlikte oluşturduğu liste kazandı.

Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Demokratik Emek Platformu ile Demokratik Emek Meclisinin birlikte oluşturdukları liste ve Emek Hareketinin oluşturduğu liste seçimlere katıldı. Şube Eski Başkanı Ali Ersönmez, Türkiye’de kamu emekçileri de dahil olmak üzere bütün işçi emekçi kesimlerin, Kürtlerin, Alevilerin çok ciddi saldırılarla karşı karşıya bulunduğunu belirtti. Ersönmez, yaşanan saldırılar karşısında KESK ve Eğitim Sen gibi toplumsal mücadelenin dinamiği olan örgütlere ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda ülkedeki sorunlara, emekçilerin insanca yaşayabilecekleri bir yaşam taleplerine, barış ve eşit haklar temelinde birlikte bir yaşam mücadelelerine değinilerek seçilecek yeni yönetimden bu konulara daha ileri bir mücadele talebinde bulunuldu. Emek Hareketi adına konuşan Hanifi Yaylacı ise Eğitim Sen ve KESK içerisinde emekçilerin somut ve yakıcı talepleri üzerinden bir mücadelenin yürütülmediği yönünde eleştiride bulundu. Seçimlerde yeni şube yönetimini Demokratik Emek Platformu ve Demokratik Emek Meclisinin birlikte oluşturduğu liste kazandı. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan Kaddafi’ye: Halkın istediği bir başkan ata

SONRAKİ HABER

'AKP sömürüyü zirveye çıkardı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...