10 Eylül 2009 00:00

Bu nasıl doktor?

DİYARBAKIR’da polise taş attığı gerekçesiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan çocukları yaşadığı sorunlara ilişkin 20-21 Nisan günlerinde ziyaret eden Türk Tabipler Birliği (TTB) Heyeti’nden Çukurova Üniversitesi(Ç.Ü.) Çocuk Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı’nın çocuklarla görüşme sırasında “Ben de polis olsam döverdim”, “Polise taş atarsanız polis de sizi döver”, “Hadi oradan yalan söylüyorsunuz” şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi.

Paylaş

DİYARBAKIR’da polise taş attığı gerekçesiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan çocukları yaşadığı sorunlara ilişkin 20-21 Nisan günlerinde ziyaret eden Türk Tabipler Birliği (TTB) Heyeti’nden Çukurova Üniversitesi(Ç.Ü.) Çocuk Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı’nın çocuklarla görüşme sırasında “Ben de polis olsam döverdim”, “Polise taş atarsanız polis de sizi döver”, “Hadi oradan yalan söylüyorsunuz” şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi. İddiayı doğrulayan Çocuklar İçin Adalet Girişimi’nden Arif Akaya, Avcı’nın çocuklarla alay ederek konuştuğunu söylerken, konuya ilişkin TTB’nin soruşturma başlattığı öğrenildi.
ÇOCUKLARA GARİP SORULAR
Diyarbakır’da gösterilere katılıp polise taş attığı gerekçesiyle tutuklu bulunan ve Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanan çocukların cezaevinde yaşadıkları sorunlarına ilişkin TTB Heyeti, 20-21 Nisan tarihinde Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaret ve incelemelerde bulunmuştu. Tutuklu bulunan çocukların aileleri aracılığı ile ortaya çıkan iddiaya göre, Ç.Ü. Çocuk Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı çocuklara, “Nasıl yakalandınız?” sorusunu yöneltti. Bu soruya çocuklar, “Olayın olduğu Koşuyolu Parkı civarında yakalandık. TEM polisleri arabada ve TEM şubede ağza alınmayacak küfürlere ve dayağa maruz kaldık” şeklindeki cevabına, Avcı’nın “Ben de olsam döverdim” şeklinde cevap verdiği, çocukların ise buna karşı “Sen neden polis olmadın” cevabına ise “Evet polis olmak istemiştim ama doktor oldum. Polise taş atarsanız poliste sizi döver” diye cevap verdiği belirtildi. Avcı’nın “Siz neden adli çocukların arasında kalmıyorsunuz? Korkuyor musunuz onlardan?” şeklindeki sorusuna çocukların verdiği “Hayır korkmuyoruz ama onlarla düşünce farklılığımız var. Biz bu yüzden buradayız. Hırsızlık, gasp yapmadık” cevabına karşılık, “Siz de çok politiksiniz, çok siyasi davranıyorsunuz. Polis size az bile yapmış” şeklinde cevap verdiği öne sürüldü.
TTB SORUŞTURMA AÇTI
Çocuklarla Avcı arasında geçen diyalogda, “Çarşaflarınız temiz görünüyor”” sorusuna çocukların “Siz geldiğiniz için temiz çarşaf verdiler. Her yerde böcek, fareler var” şeklinde cevap verdiği belirtilirken, Avcı’nın çocukların bu şikayetine “Hadi oradan, yalan atmayın ne gezer fare” diyerek, cevap verdiği ifade edildi. Konuya ilişkin çocuklarla görüşen Çocuklar İçin Adalet Girişimi’nden Arif Akkaya Avcı’nın görüşme sırasında çocukların söylediği her şeyle alay eder gibi cevaplar verdiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Çocuklardan biri heyet için de bulunan Dr Cengiz Günay’a Avcı ile ilgili ‘Bu kişi polis midir?’ diye soruyor. Yine çocuklar Avcı’nın Cezaevi Müdürü ile yaptığı görüşmeye şahit olduklarını söyledi. Bu görüşmede ise Avcı ‘Bende sizin gibiyim. Bu şikayetleri dikkate almayın’ demiştir. Bu konuşmaya şahit olan çocuklar ise Avcı’ya seslenerek ‘Hocam sizin Ergenekon’la bağlantınız var mı? diye sormuş, buna ise Avcı, ‘Merak etmeyin 17. dalgada benim de ismim var’ şeklinde cevap vermiştir.” Akkaya, konuya ilişkin TTB Merkez Konseyi Başkanlığı’na dilekçe ile başvuru yaptıklarını belirti. Bu arada, TTB Etik Kurulu’nun da Dr. Ayşe Avcı hakkındaki iddialara ilişkin soruşturma başlattığı belirtildi.
(DiyarbakırDİHA)
Ersin Çelik
ÖNCEKİ HABER

Baykal’dan randevu sorusuna ikircikli yanıt

SONRAKİ HABER

JÎN Û JİN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...