10 Eylül 2009 00:00

Baykal’dan randevu sorusuna ikircikli yanıt

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın randevu isteği ile ilgili sorulara net yanıt vermekten kaçındı. Baykal randevu talebiyle ilgili “Ben, senin kafanda hangi tilkiler dolaşıyor bunu dahi bilmeden seninle nasıl konuşacağım” ifadesini kullandı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın randevu isteği ile ilgili sorulara net yanıt vermekten kaçındı. Baykal randevu talebiyle ilgili “Ben, senin kafanda hangi tilkiler dolaşıyor bunu dahi bilmeden seninle nasıl konuşacağım” ifadesini kullandı.
Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Bir soru üzerine, “demokratik açılım” çalışmalarıyla ilgili TBMM’de gizli oturum yapılmasını çok yanlış bulduklarını ifade eden Baykal, “Milletten bu konuların saklanması doğru değildir. Bırakın milleti, partilerden saklıyor. PKK’nın ne düşündüğünü kendisi biliyor, milletten onu saklıyor. Böyle bir çalışmanın parçası olmak söz konusu olamaz” dedi.
REDDETMEKTEN ÜZÜNTÜ DUYARIM
Başbakan Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı’ndan sonra kendisinden randevu isteyeceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine de Baykal, “Başbakan’ın müracaatını reddetmekten üzüntü duyarım. Böyle bir şey istemem. Başbakan’ın başvurusunu reddetmek uygun değildir, doğru değildir bunu biliyorum ama biz bu sürecin hiçbir şekilde parçası olmayız. Bir randevu talebi de yok zaten. Randevu talebi ortaya çıkarsa sorunun cevabı ortaya çıkar” dedi.
Baykal, “Başbakan diyor ki ‘mutlaka CHP’yle görüşeceğim, CHP’yle görüşmeden olmaz’, peki sen, Öcalan’ın ne istediğini milletten saklıyorsun, bizden saklıyorsun, ben, senin kafanda hangi tilkiler dolaşıyor, hangi hesabın içindesin, kiminle hangi pazarlığı yaptın, senin muhatabın senden ne istedi, bunu dahi bilmeden seninle nasıl konuşacağım?” ifadelerini kullandı.
Baykal, “Başbakan Erdoğan sık sık ‘Her türlü riski göze alacağım’ ifadesini kullanıyor. O risklerden biri de bölünme olabilir mi?” sorusuna da, “Başbakan’ın kendisi için alacağı riskler bizi ilgilendirmez. Başbakan millet için risk alıyor, buna hakkı yok. Milletin riske girmesine, milli birliğin riske girmesine yol açıyor. Bundan da en büyük zararı görecek olan, hayatını güvenceye almış olan milyonlarca Kürt kökenli insandır. Milyonlarca Kürt kökenli insan bu tartışma olduğu zaman tedirginliğe girmiştir” iddiasında bulundu Baykal ayrıca, “Alevilere yönelik de bu laflar zaman zaman ortaya atılır. Ama ne oldu? Bölemediler. Aleviler çıktı, dedi ki ‘Kesinlikle bunu reddediyoruz. Biz azınlık değiliz, bu milletin bir parçasıyız’ dediler. Az mı acı çekti onlar? Hiçbir zaman kendilerini bu milli bütünlüğün dışında algılamadılar. Kürt kökenli insanlarımızın ezici çoğunluğu da kendilerini büyük milli birliğin parçası olarak düşünüyorlar. Niye onların huzurunu bozuyorsun Sayın Başbakan? Niye onları bir etnik kimlik temelinde ayrışma konusunda baskı altına alan adımlar atıyorsun?” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Bu nasıl doktor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa