10 Eylül 2009 00:00

Eğitimciler 16 Eylül’de alanlarda

EĞİTİM SEN, ek ödemelerde ve eğitime hazırlık ödeneğinde yaşanan haksızlıklarla ilgili 16 Eylül’de sevk eylemi yapacak.

Paylaş

EĞİTİM SEN, ek ödemelerde ve eğitime hazırlık ödeneğinde yaşanan haksızlıklarla ilgili 16 Eylül’de sevk eylemi yapacak.
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, dün konuyla ilgili sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, her ders yılı başında ve sonunda yapılan seminerler için öğretmenlerin aldığı ek ders ücretlerinin 15 saatle sınırlandırılmasına tepki gösterdi. İki haftadan fazla süren seminer dönemi için öğretmenlerin ek ders ücreti alamayacaklarını belirten Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sorunun çözümü için henüz somut bir adım görmediklerini bildirdi.
Eğitime hazırlık ödeneğinin kapsamının yalnızca öğretmenlerle sınırlandırılmasını eleştiren Kılıç, ödeneğin hizmetliler, memurlar, öğretim görevlileri ve üniversite çalışanlarını da kapsaması gerektiğini söyledi. Ödeneğin miktar olarak da eğitimcilerin hazırlıkları için yetersiz kaldığına dikkat çeken Kılıç, sadece dönem başında değil, dönem boyunca da eğitim ve bilim emekçilerinin çeşitli kitaplar, dergiler, materyaller ve gereçlerle hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.
Kılıç, ek ders ücretlerinin kesintiye uğramaması, eğitim ödeneğinin tüm eğitim ve bilim emekçileri için yılda iki kez bir maaş tutarında ödenmesi ve ek ders uygulamalarına ilişkin düzenlemelerin sendikalarla birlikte yapılması talepleriyle 16 Eylül’de sevk eylemi yapacaklarını açıkladı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Üretime obezlik işçilere diyet formülü

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...