10 Eylül 2009 00:00

Dar gelirlinin sıra çilesi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin 47 bin 343 dar gelirli vatandaşa yapacağı 150 TL’lik bayram yardımı nedeniyle, sabahın ilk ışıklarından itibaren sıra bekleyen vatandaşlar 150 TL için canlarından bezdiklerini söylediler.

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin 47 bin 343 dar gelirli vatandaşa yapacağı 150 TL’lik bayram yardımı nedeniyle, sabahın ilk ışıklarından itibaren sıra bekleyen vatandaşlar 150 TL için canlarından bezdiklerini söylediler.
Önceki gün itibariyle başlayan yardım çeşitli ilçelerde bulunan Vakıf Bankası şubelerinden ödenmeye başlandı. Yardımdan yararlanmak için başvurusu kesinleşen vatandaşlar, bankalar önünde saatlerce bekleyiş içinde olmanın yanı sıra bir de ödeme yapılmamasından dolayı yakındılar.
Çankaya Gazi Caddesi’nde bulunan Vakıf Bank önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar sorunlarını gazetemize anlattılar.
150 TL EZİYETİ
Yardım alabilmek için sırada 3 saat beklediğini söyleyen Aytül Yağbasan isimli bir kadın eşinden yakın zamanda boşandığını ve iş bulamadığı içinde çalışamadığını belirtti. Parası olmadığı için iki çocuğunun kaydını yaptıramadığını belirten Yağbasan, bu yüzden yardım almak istediği için burada bulunduğunu söyledi. Belirlenen yardım miktarının az olduğuna değinen Yağbasan bu para için de saatlerce bekletildiklerini dile getirdi.
YAPILAN REZİLLİKTİR
Nihat Bitkin isimli bir vatandaş da İzmir’in her tarafında bu tür sorunların olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin insanlara yaptığı rezilliktir”, şeklinde değerlendirdi.
Belirlenen yardım miktarının yeterli olmadığını belirten Bitkin, bir de sırada bekleyen vatandaşların birçoğunun hasta haliyle kuyrukta beklediklerini söyledi.
Yardımdan yararlanmak için gelen Cemile Akçiçek İsimli bir kadın da oğlunun 8 aydır asker olduğunu ve asker aylığı almak için sürekli geldiğini belirterek, bu sıcağın altında beklemeye mecbur bırakıldığını ve buna rağmen ödemelerin yine de yapılmadığını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

Halk ozanları kültürlerine sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Dev-Yol davasında müebbet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...