11 Eylül 2009 00:00

Kırmızı halı, vatandaş için

Antalya’da Ekim ayında 46’ncısı düzenlenecek Altın Portakal Film Festivali, sinemayla halkı buluşturma etkinliği kapsamında, vatandaşların filmlerine yer verecek.

Paylaş

Antalya’da Ekim ayında 46’ncısı düzenlenecek Altın Portakal Film Festivali, sinemayla halkı buluşturma etkinliği kapsamında, vatandaşların filmlerine yer verecek. Sadece ünlü sinemacılar değil, filmleri gösterilen halk da kırmızı halıda yürüyecek.
“Halkın Portakalı” etkinliği kapsamında Antalyalılar mahallelerinde kurdukları ekiplerle filmler çekecek, bu filmler Altın Portakal sinemalarında gösterilecek. Kurulan setlerde, usta sinemacılar da vatandaşlara yardımcı olacak.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Halkın Portakalı çalışmalarını “Yıllar sonra 2009 yılının Antalya’sını merak eden araştırmacılar, çocuklarımız, torunlarımız bu filmlerde hazineler keşfedecek” sözleriyle değerlendirdi. Bu etkinlik için kurulan “www.halkinportakali.com” internet sitesinde yapılan duyuruda, “Sadece Bakkal Amca mı? Manav Abi, Kuaför Abla, Taksici, Tesisatçı; mahallenin tüm fertleri bu yarışmaya katılabilir. Tek yapmanız gereken 10 kişiyi geçmeyecek bir ekip oluşturmak ve başvuruda bulunmak” deniyor. Festivalin bir yaş sınırı bulunmuyor. Halkın Portakalı kapsamında çekilen filmler, Antalya Altın Portakal Film Festivali boyunca izleyicilerle buluşacak. Kendi filmlerinin gala gecesinde kırmızı halı bu sefer vatandaşlar için serilecek. Yarışmayı kazanan ekibe 20 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca ilginç bir ödül daha var: Kazanan ekibin tüm üyelerinin isminin yazılı olduğu bir anıt; kazanan ekibin mahallesine dikilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bergama’daki korku filmine son verin!

SONRAKİ HABER

Sinemada en zayıf hafta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa