11 Eylül 2009 00:00

Emekliler 500 liralık bayram çeki istiyor

Emekliler, 500 liralık bayram çeki istiyor. Yapılan zamların ardından emekliler, “Kriz çeki, harcama çeki ve ramazan çeki istedik. Bayram yapabilmek için şimdi de 500 TL bayram çeki istiyoruz. Bizler talep ediyoruz.

Paylaş

Emekliler, 500 liralık bayram çeki istiyor. Yapılan zamların ardından emekliler, “Kriz çeki, harcama çeki ve ramazan çeki istedik. Bayram yapabilmek için şimdi de 500 TL bayram çeki istiyoruz. Bizler talep ediyoruz. Yarın birileri de bizlerin oylarını istedikleri zaman taleplerimizi karşılayıp karşılamadıklarına göre değerlendirme yapacağız” açıklamasında bulundular.
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Emekli-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, belediyelerin içme suyunu ve ulaşım ücretlerini zamlandırdığı, akaryakıta bu yıl yapılan yüzde 43’lük zammın tüm ihtiyaç maddelerine yansıdığı ve şekere yapılan yüzde 5.2’lik zam hatırlatılarak, “Ramazandan önce et, süt, peynir, yumurta ve tüm temel gıda maddeleri zamlandı. Elektriğe yapılan yüzde 21’lik zam da bardağı taşırdı. Basında, her gün yeni zam hazırlıklarından bahsediliyor, bu da emeklileri çileden çıkartıyor” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, emeklilere 2009 yılının ikinci yarısı için farklı uygulama yapılarak memur emeklilerine yüzde 4.5, Bağ-Kur ve S.S.K emeklilerine yüzde 1.83 gibi zam verildiğine dikkat çekilerek, şunlar dile getirildi: “Komik zam ile memur emeklilerinde 30 TL, S.S.K emeklilerinde 12 TL, Bağ-Kur emeklilerinde 5 TL artış yapılarak adeta emeklilerle alay edilmiştir. Ayda ortalama 200 kwh elektrik tüketen bir konutun elektrik faturası 2009 yılbaşında 50.45 TL iken, elektriğe yapılan yüzde 21 oranındaki zamla 1 Ekim’de yaklaşık 65. 16 TL olacaktır. Aylık zam tutarı 14.71 TL dir. Sadece elektriğe yapılan zam, emeklilerin aylıklarına yapılan zammın iki-üç katıdır. Hükümet, bütçe açıklarını emeklilerin ve dar gelirlilerin ekmeğini azaltarak kapatma alışkanlığından vazgeçmelidir. Elektriğe yapılan bu zam geri alınmalıdır. Aksi takdirde bu zam hükümeti çarpar.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EBK hayvancılık sektörünü yeniden hareketlendirdi

SONRAKİ HABER

Hükümet yüzde 2.5’te kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...