11 Eylül 2009 00:00

Asker ailesinden barış çağrısı

Siirt’in Eruh ilçesi Çırav kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Er Yusuf Ulaş için kurulan taziye çadırında ziyaretleri kabul eden aile Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal’a tepki gösterdi.

Paylaş

Siirt’in Eruh ilçesi Çırav kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Er Yusuf Ulaş için kurulan taziye çadırında ziyaretleri kabul eden aile Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal’a tepki gösterdi. Dağlarda kardeşin kardeşe öldürtüldüğünü söyleyen aile savaşın acısını çekmeyenlerin barışı istemediğini belirtti.
Çırav’daki çatışmada yaşamını yitiren askerlerden biri olan Yusuf Ulaş’ın köyü, Malazgirt Aynalı Hoca köyünde taziye çadırı açıldı. DTP Muş il ve ilçe yöneticileri, Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ile belde belediye başkanlarının aileye yaptığı ziyarette konuşan baba Nasır Ulaş, “Bizler çocuklarımızı 20 yaşına getiriyoruz. Bu devlete kurban olsunlar diye mi? Devlet çocuklarımızı elimizden alıyor ve bir gün cenazesini bize teslim ediyor. Daha sonra başınız sağ olsun diyor. Başımız böyle mi sağ olacak. Hayır olmayacak. Yeter artık bu çatışmalar, yeter artık bu acılar. Biran önce bu Kürt sorununa bir çözüm bulunsun. Anlaşarak ve uzlaşarak çatışmalar son bulsun” şeklinde konuştu. Yaşamını yitiren Asker Yusuf Ulaş’ın annesi Talia Ulaş ise CHP Lideri Deniz Baykal, MHP Başkanı Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutumunu eleştirerek, “Yoksulların çocuklarını dağlara gönderip öldürtenlere sesleniyorum. Siz ne kadar acı çektiniz. Evlat acısı nedir bilir misiniz? Bilmezsiniz. Bahçeli ve Baykal evlat acısı çekti mi? Başbuğ acı çekti mi? Eğer açı çekseydiler bu savaşın bitmesi için ellerinden geleni yaparlardı” şeklinde konuştu.
Taziye ziyaretinde konuşan DTP Muş İl Başkanı Nimet Sezgin ise “Türkiye’de barışın gelişmesini istemeyen kesimler ne yazık ki savaşı körüklemektedir. Bizler bu savaşın bitmesi için asker ailelerinin rol almasını istiyoruz” dedi. (MUŞ)
ÖNCEKİ HABER

Askerin şüpheli ölümü yargıya taşınıyor

SONRAKİ HABER

Temizöz’ün yargılandığı JİTEM davası bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...