11 Eylül 2009 00:00

Askerin şüpheli ölümü yargıya taşınıyor

Adana’da Kamalak ailesi, Ağrı Eleşkirt’te askerlik yaparken ‘intihar ettiği’ iddiasıyla cenazesi gönderilen oğulları için yargıya gidiyor.

Paylaş

Adana’da Kamalak ailesi, Ağrı Eleşkirt’te askerlik yaparken ‘intihar ettiği’ iddiasıyla cenazesi gönderilen oğulları için yargıya gidiyor.
3 Eylül Cuma günü gelen Adana’da oturan Kamalak ailesine 2.5 ay önce askere gönderdikleri oğulları Volkan Kamalak’ın intihar ettiği belirtilerek cenazesi gönderildi. Kamalak’ın cenazesi Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi. Baba Hayri Kamalak’ı telefonla arayan bölük komutanı oğlunun ‘atış eğitimi’ sırasında çenesine dayadığı silahı ateşleyerek intihar ettiğini anlattı.
Baba Kamalak, ayrı komutanlarla yaptığı konuşmalarda çelişkili ifadelerle karşılaştığını belirterek, “Evladımız intihar etmişse bile onu bu duruma getirenler kim, nedenleri etkenleri nelerdir?” diye sordu. “Biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Oğlumun hiçbir psikolojik sorunu yoktu” diyen baba Kamalak, “Askeriyeden belgeleri bekliyoruz. Bize sadece anlattılar belge göndermediler. Önce sivil mahkemelere sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gireceğim” dedi. Komutanların çelişkili ifadeler verdiğini söyleyen Kamalak, “Ben vatan millet sağ olsun. Bayrağımız var olsun. Başka evladım da feda olsun diye düşünmüyorum. Bayrağımız da vatanımız da yerinde duruyor. Benim canlı gönderdiğim evladımın tabutla gönderilmesinin nedenleri açıklansın. Çocuğumu o hale getirenleri, intihar ettiyse, intihar etmesine neden olanlar ortaya çıkarılmalı” dedi. Anne Meliha Kamalak ise oğlunun son telefon konuşmasında çok bunaltıldığını ilk izine çıktığında askerden kaçacağını söylediğini anlattı.
Anne Kamalak, “Oğlumu ben sağlam teslim ettim. Hediye paketi yapar gibi tabutla gönderdiler” dedi. Kafalarında bazı soru işaretlerinin olduğunu anlatan anne Kamalak, suçluların bulunması gerektiğini söyledi. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Polisten hamallara meydan dayağı

SONRAKİ HABER

Asker ailesinden barış çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...