11 Eylül 2009 00:00

Ayazma'yı gören yok

Akşam saatlerine kadar yardımın ulaşmadığı Ayazma’da vatandaşlar suya kapılan 4 kişiyi kendi imkanlarıyla kurtarırken, geçimini sağladığı hayvanlarını kurtarmaya çalışan Bitlisli Murat Aktay sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

Paylaş

Akşam saatlerine kadar yardımın ulaşmadığı Ayazma’da vatandaşlar suya kapılan 4 kişiyi kendi imkanlarıyla kurtarırken, geçimini sağladığı hayvanlarını kurtarmaya çalışan Bitlisli Murat Aktay sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.
Sele kapılan 4 kişiyi vatandaşların kendi imkanlarıyla kurtardığı mahallede 25 yaşında iki çocuk babası Murat Aktay geçimin sağladığı hayvanları kurtarmak isterken sel sularına kapılarak boğuldu. Hiçbir yardımın ulaşmadığı Ayazma’da derme çatma gecekonduları oturulmaz hala gelen vatandaşlar kendi yaralarını kendileri sarmaya çalışıyor. Ayazma’da DTP tarafından çadır kuruldu.
Erdoğan Zamur, kurtarma çalışmasının hiç olmadığını söyleyerek, hayatını kaybeden Murat Aktay’ı kendi imkanları ile bulduklarını belirtti. Zamur, “Bir ekip polis göndermişler ne işe yarayacaksa. Bu insanların hiçbir şeyi kalmadı, yardım edeceklerine buraya bir ekip polis göndermişler. Hiç kimse uğramadı dahi” dedi.
Kudret Kış, belediyenin duyarsızlığına isyan ederek, “Oy zamanı geldiğinde kapımızdan ayrılmıyorlar. Bizim ne yatacak yerimiz ne giyeceğimiz kaldı. Sokakta kalmışız insanlık bu mudur? İnsan yerine koymuyorlar mı? Bu devlet mi? Devletse bizi de görsün” dedi.
MAHALLELİ İLGİSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ
Arnavutköy’de de, su altında kalan mahalle sakinleri, yardıma gelen tek bir yetkilinin olmadığını söylediler. Boğazköy Atatürk Mahallesi, sular altında kaldı. Dere yatağı çevresinde kurulmuş olan mahalledeki evlerin birçoğunu su bastı.
Mahallede yapılan cami de taşan dereden gelen sular nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Bir mahalle sakini, “Yetkililer bizimle ilgilenmiyor. Belediyeye kadar gittik. Günler öncesinden gazeteler ve televizyonlar yağmurun geleceğini bildirmesine rağmen yetkililer gerekli önlemleri almadı. Dere yatağındaki künk sayısı 3’ten 1’e indirildi” dedi.
SANCAKTEPE’DE SU BASKINLARI
İstanbul’da dün sabah etkili olan yağış nedeniyle Anadolu yakası da etkilendi. Sancaktepe’de çok sayıda evi su bastı. Alt katlardaki evler yağmur kanallarının yetersiz kalması nedeniyle sular altında kaldı. İtfaiye ve İSKİ ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle halk suları kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı. Vatandaşlar her yağmurda evlerinin sular altında kaldığını belirterek yetkililerin önlem almasını istediler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İşçileri sel mi öldürdü?

SONRAKİ HABER

Göstere göstere cinayet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa