12 Eylül 2009 00:00

Gözler sezonun ilk derbisinde

Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Galatasaray ile Beşiktaş bugün Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 21.00’de başlayacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.

Paylaş

Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Galatasaray ile Beşiktaş bugün Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 21.00’de başlayacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.
Derbiye her iki takım da galibiyet hedefiyle çıkacak. Süper Lig’de bu sezon ilk 4 maçını da kazanan Galatasaray, derbide ev sahibi takım avantajını iyi kullanarak, galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor.
Galatasaray, 12 puan ve gol averajıyla Fenerbahçe’nin üstünde liderlik koltuğunda otururken, aynı zamanda attığı 13 golle de ligin en golcü takımı unvanının sahibi durumunda.
İlk 4 maçında sadece bir kez galip gelen, 3 maçta berabere kalan geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş ise 6 puan ve gol averajıyla 8. sırada yer alıyor.
Siyah-beyazlılar, son 11 maçta 10 kez yenildikleri Ali Sami Yen Stadı’ndan bu kez galip ayrılarak, zirve yarışından kopmamak istiyor.
İlk 4 maçta sadece 3 gol atabilen, buna karşın kalesinde tek gol gören ve Gençlerbirliği ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı durumundaki Beşiktaş, puan kayıplarına derbide son vermeyi umuyor.
EKSİKLER
Sezonun ilk lig derbisi öncesi her iki takım da sakat ve milli takımlardan yorgun dönen futbolcuları açısından sıkıntılı bir dönem geçiriyor.
Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Gökhan Zan, eski takımı Beşiktaş’a karşı bugünkü maçta forma giyemeyecek. Galatasaray’da ayrıca, Ayhan ve Aydın’ın da sakatlıkları bulunuyor. Emre Güngör ise sakatlık sonrası son idmanda takımla birlikte çalıştı.
Beşiktaş’ta ise sakatlıktan yeni kurtulan Yusuf, İbrahim Toraman, Bobo ve Nobre takımla birlikte sadece önceki günkü antrenmana katılabildiler. Batuhan, sakatlık sonrası takımla birlikte çalışmalara henüz başlayamadı.
323. BULUŞMA
Galatasaray ile Beşiktaş bugün oynayacakları maçla birlikte tarihlerinde 323. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 322 maçın 112’sini Galatasaray kazanırken, siyah-beyazlı ekip 113 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşadı. Bu maçlarda Galatasaray’ın attığı 451gole, Beşiktaş 428 golle karşılık verdi.
Ligde şimdiye kadar iki takım 100 kez karşı karşıya gelirken, siyah-beyazlılar 28, Galatasaray ise 35 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamadı. Lig maçlarında sarı-kırmızılılar 118, siyah-beyazlılar ise 105 gol kaydetti.
Geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda 4-2, siyah-beyazlılar BJK İnönü Stadı’nda 2-1’lik skorlarla kazandı.
İLK DERBİLERİNİ YAŞAYACAKLAR
Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün yapılacak sezonun ilk derbisinde, iki takımdan da pek çok oyuncu Türkiye’deki ilk derbi heyecanını yaşayacak.
Öncelikle her iki takımın teknik adamları Türkiye kariyerlerinde ilk kez birbirlerine rakip olarak takımlarının başında sahaya çıkacak.
Beşiktaş’taki ikinci sezonunu geçiren Mustafa Denizli ile Galatasaray’ın başında ilk sezonunu yaşayan Frank Rijkaard, ilk kez derbide karşı karşıya gelecek.
Galatasaray’ın yeni transferleri Leo Franco, Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Elano Blumer, Abdul Kader Keita, Mustafa Sarp ve Caner Erkin’in yanı sıra, genç oyuncular Murat Akça, Alparslan Erdem, Semih Kaya, Serkan Kurtuluş, Serdar Eylik ve geçmişteki maçlarda Beşiktaş’a karşı çeşitli nedenlerden dolayı forma şansı bulamayan Emre Güngör ile Serkan Çalık, görev verilmesi halinde ilk kez Beşiktaş’a karşı Galatasaray forması giyecek.
Beşiktaş’ın bu sezonki kadrosunda ise daha önce Galatasaray’a karşı forma giymemiş 11 futbolcu bulunuyor. Yeni transferler Matteo Ferrari, Michael Fink, Rodrigo Barbosa Tabata, Rıdvan Şimşek, Erhan Güven, İsmail Köybaşı, Onur Bayramoğlu’nun yanı sıra, genç oyuncular Necip Uysal ve Korcan Çelik, geçmişte forma şansı bulamayan Erkan Zengin ve Batuhan Karadeniz görev verilmesi halinde ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Potada zorlu sınav

SONRAKİ HABER

Ertuğrul Sağlam takımına güveniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...