12 Eylül 2009 00:00

‘Evren’ adı Norşin’den silinecek

Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, 12 Eylül darbecisi Kenan Evren’in adını taşıyan mahallenin adını değiştireceklerini duyurdu.

Paylaş

Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, 12 Eylül darbecisi Kenan Evren’in adını taşıyan mahallenin adını değiştireceklerini duyurdu. Özkan, Evren Paşa İlköğretim Okulu’nun adının da kaymakamlık tarafından değiştirilmesini istedi.
Belediye tarafından bir parkının adının Ehmedê Xanî, bazı caddelerin adının ise Orhan Doğan ve Vedat Aydın olarak değiştirilmesine karşı çıkan Güroymak Kaymakamı, yüz binlerce kişinin hayatını karartan darbeci Kenan Evren’in adına sesini çıkarmıyor. İlçede Evren’in adı 2 yerde bulunuyor: Evren Paşa İlköğretim Okulu ve Evren Paşa Mahallesi.
Çukur İlköğretim Okulu müdürü Mehmet Bingöl, darbenin ardından tutuklandı. Yıllarca cezaevinde yatan Bingöl, adı Evren Paşa İlköğretim Okulu olarak değiştirilen okula geri döndü. Darbeyi yapan ve yıllarca tutuklu kalmasına neden olan Kenan Evren adının verildiği okula geri gelmesinin acısını yeniden hatırlattığını dile getiren Bingöl, bu ismin bir an önce kaldırılmasını istiyor. (Bitlis/DİHA)
Ercan Öksüz
ÖNCEKİ HABER

Ölmek var, dönmek yok…

SONRAKİ HABER

29. yılında lanetlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...