12 Eylül 2009 00:00

Ölmek var, dönmek yok…

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı İsalı köyüne yapılması planlanan taş ocağına halkın tepkisi devam ediyor. Heyelan bölgesi olmasına rağmen köylerine yapılmak istenen taş ocağına anlam veremeyen köylüler...

Paylaş

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı İsalı köyüne yapılması planlanan taş ocağına halkın tepkisi devam ediyor. Heyelan bölgesi olmasına rağmen köylerine yapılmak istenen taş ocağına anlam veremeyen köylüler, ocağın yapılmaması için mücadele edeceklerini ‘ölmek var dönmek yok’ sözleri ile açıkladılar. İsalı köyü sakinlerini ziyaret eden Emek Partisi Ceyhan İlçe yöneticileri de İsalı sakinlerinin yanında olacaklarını söylediler.
ÖLÜLERİN İMZASI İLE DAĞ ÇORAK OLDU
Daha önceki muhtarın ölülerin imzasını kullanarak sahte belge ile köyün verimli dağlarını çorak arazi olarak gösterdiğini dile getiren köy muhtarı Aykut Kılınç, “Bu dağlar hem insanlar hem de hayvanlar için yaşam kaynağı” dedi. Konuyu mera komisyonuna taşıdıklarını ifade eden Kılınç, buradan gelecek sonucu beklediklerini belirtti. Köy sakinlerinin yaşam alanlarına sahip çıkmaya devam edeceğine inandığını belirten Kılınç, taş ocağını İsalı’ya kurdurtmayacaklarını yineledi.
GÖZÜMÜZ AÇILDI
Bir köylü kadın, yıllardan beri hayatlarını dağ eteğindeki köylerinde sürdürdüklerini söyledi. İsalı’da taş ocağı istemediklerini söyleyen kadın, yaşam alanlarının ellerinden alınmamasını istedi. Köyün bir yaşlısı ise yıllardan beri yaşadığı köyden ayrılmak istemediğini söyledi. Taş ocağının kurulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren teyze, ‘Bu yolda ölmek var dönmek yok’ diye konuştu. Emek Partisi Ceyhan ilçe yöneticileri de İsalı köylülerin yanlarında olacaklarını ifade etti.(Ceyhan/EVRENSEL)
Serap Yurtman - Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

‘Evren’ adı Norşin’den silinecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...