14 Eylül 2009 00:00

Bayram kredilerine dikkat!

Tüketiciler Birliği bayram öncesi bankaların kredi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesine vurgu yaparak uyarıda bulundu.

Paylaş

Tüketiciler Birliği bayram öncesi bankaların kredi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesine vurgu yaparak uyarıda bulundu. Bankalar, ramazan bayramına yönelik sunduğu “Bayram Kredisi” rekabetinde faizleri yüzde 1’in oldukça altına çekti. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bankalar arasında başlayan rekabette tüketici lehine bir durum olmadığını belirterek, vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
Bayram ve eğitim sezonu başlangıcı çakışınca, bankaların kredi pazarlamasının en üst seviyeye ulaştığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti: “Bayram tatili, bol harcama gibi nedenlerle kredi kullanmak tüketiciye tavsiye edilecek bir durum değildir. Çünkü özelikle tatil amaçlı kredileri kullanan tüketici 3-5 günlük bir mutluluk yaşıyor, bedelini bir yıl boyunca ödüyor. Kaldı ki işini kaybetmesi halinde ne gibi sıkıntılarla karşılaşacağı da ortadadır.
Kaya, “Kısa dönem kredilerinde faizler düşük gösterilmekte, alınan dosya masrafı ile daha yüksek kazanç elde edilmektedir. Dolayısıyla kullanılan kredi miktarı ile kıyaslandığında bankanın daha çok kazandığı, tüketicinin ise kaybettiği görülecektir” diye konuştu. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçiler bir yıldır ailelerini göremiyor

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...