14 Eylül 2009 00:00

İmar değiştiren 183 kişi hakkında dava açıldı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin’in imar değişikliklerine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Paylaş

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin’in imar değişikliklerine ilişkin soru önergesini yanıtladı.
MHP’li Çirkin soru önergesinde “2003-2008 yılları arasında yapılan imar değişikliklerinin sayı, alan ve maddi eder bakımından dökümü, belediyelerin elinde bulunan yeşil alan statüsünde olan toplam ne kadar arsanın plan tadilatıyla ticaret ve hizmet alanına dönüştürüldüğü ve yine aynı sürede imar değişikliği yaparak rant elde ettiği iddiasıyla hakkında işlem başlatılan belediye başkanı ve kamu görevlisi sayısı”nı sordu.
Bakan Atalay, ise soru önergesine konu olan 2003-2008 yılları arasında toplam 15 milyar 61 milyon 873 bin 136 metrekarelik alanda toplam 80 bin 42 adet imar değişikliği yapıldığını bildirdi.
Atalay, belediyelerin elinde bulunan 1 milyon 310 bin 440 metrekarelik arsanın ise plan tadilatıyla ticaret ve hizmet alanına dönüştürüldüğünü kaydetti.
Atalay, MHP’li Çirkin’in imar değişikliği yaparak rant elde ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan belediye başkanı ve kamu görevlisi sayısına ilişkin sorusuna ise “İmar değişikliği yaparak rant elde ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan veya dava açılan görevli sayısı 183’tür”yanıtını verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

SONRAKİ HABER

Selzedeler şimdi de işlemlerle boğuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...