14 Eylül 2009 00:00

Kendi planlarının altında kaldılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın , Ayamama Deresi’nin taşması ile oluşan sel felaketi ile ilgili, “Kimse kusura bakmasın Ayamama deresi üzerinde ne varsa yıkıp geçeceğiz” şeklindeki açıklamalarının...

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın , Ayamama Deresi’nin taşması ile oluşan sel felaketi ile ilgili, “Kimse kusura bakmasın Ayamama deresi üzerinde ne varsa yıkıp geçeceğiz” şeklindeki açıklamalarının, selin ardından yaşanan felaketle ilgili bir önlem değil, zaten var olan planların bir itirafı olduğu ortaya çıktı. Ayamama Deresi’nin dönüşüm projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne birçok teklif verilmiş. Bunlardan bir tanesi de Yenibosna Sanayi ve İşadamları Derneği’nin (YENİSİAD) vermiş olduğu teklif. Üstelik proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürü Muzaffer Hacımustafaoğlu’na sunulmuş bile.
MASLAK YAPACAKLARDI!
11 Eylül Cuma akşamı Hayat Televizyonu ekranlarında yayınlanan Gündem Özel Programına katılan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ÇED Sekreteri Mücella Yapıcı, Ayamama Deresi’nin Topbaş’ın kentsel dönüşüm projeleri arasında olduğunu ve bölgenin Maslak’a çevrilmeye çalışıldığı kaydedildi.
Yapıcı, Topbaş’ın bu alana alışveriş merkezleri, TOKİ, Taksim Meydanı’na benzer meydanlar, bütün İstanbul metropolüne hizmet edecek alışveriş merkezleri yapacağını, 3. köprünün de buradan geçirileceğini söyledi. Yapıcı, Topbaş’ın bütün bunları projelerken sel felaketinin yaşandığını, Topbaş’ın projesinin de imaj kaybettiğini sözlerine ekledi.
BAŞBAKAN DA DESTEKLİYORDU
Plan, 23 Nisan 2009 tarihli Milli Gazete’de yayımlanmıştı. Gazetenin haberine göre Yenibosna Sanayi ve İşadamları Derneği yeni bir proje hazırladı. Projeye göre Ayamama Deresi turizm ticaret ve yatırım merkezi olacak. Milli Gazete’nin sahibi aynı zamanda YENİSİAD’ın da üyesi Ömer Yüksel Özek’in de imzasının olduğu projeye Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da destek veriyor.
Milli Gazetenin haberi şöyle: Bahçelievler Belediyesi sınırları içersinde kalan ve Bahçelievler’i Küçükçekmece’den ayıran sınır olarak kabul edilen Ayamama Deresi, yeni kurulan Yenibosna Sanayici ve İşadamları Derneği’nin katkılarıyla mezbelelik halinden kurtarılıp, çağdaş bir görünüme kavuşturulacak. Atatürk Havalimanı’dan Olimpiyat Köyü’ne gidecek yolun Ayamama Deresi üzerine yapılmasıyla ilgili proje önerisini hazırlayan YENİSİAD üyeleri, projeyi önce Bahçelievler Belediyesi’ne, sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sundular. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bu projeyle ilgili 1500 dönümlük alanın mevzii imar planı çalışmalarının, bir an önce yapılmasını istedikleri öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

40 gündür parkta yaşıyorlar

SONRAKİ HABER

Kadınlar baza karşı mücadele ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...