14 Eylül 2009 00:00

40 gündür parkta yaşıyorlar

Kaynak Ustası Gürsoy Aydemir, eşi Nebahat Aydemir ve iki çocuğu 40 gündür parkta yaşamlarını sürdürüyor. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’ndeki parkta yaşayan ailenin çocuklarının biri 1.5 yaşında, diğeri ise 2 aylık.

Paylaş

Kaynak Ustası Gürsoy Aydemir, eşi Nebahat Aydemir ve iki çocuğu 40 gündür parkta yaşamlarını sürdürüyor. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’ndeki parkta yaşayan ailenin çocuklarının biri 1.5 yaşında, diğeri ise 2 aylık. Kadir bebek 20 günlükken geldiği parkta büyüyor.
KRİZ YÜZÜNDEN İŞİNİ KAYBETTİ
Dokuz ay önce, kriz nedeniyle Çiğli Organize’deki Dirinler Makine’den çıkarılan Gürsoy Aydemir’e sadece bir maaş tutarında ihbar tazminatı ödenmiş. Bir gözü doğuştan hiç görmeyen ve tedavisi de olanaklı olmayan Aydemir, ağır koşullarda kaynak işçisi olarak yıllarca çalışarak evini geçindirmiş.
Ancak, işsiz ve parasız kalınca ev kirasını ödeyemeyen aileyi ev sahibi 40 gün önce evden çıkarmış, onlar da parkta kurdukları çadırda yaşamaya başlamışlar.
Gürsoy Aydemir, devletin kendisine iş vermesini istiyor. Kurumların özürlü kadrolarında çalışabileceğini düşünüyor. Gürsoy Aydemir bugüne kadar, valilik, kaymakamlık, belediyeler, İŞKUR, bir İzmir milletvekili ve muhtarlık da dahil olmak üzere aklına gelen her yere başvurmuş. Başvuru yaptığı yerlerden hiçbir sonuç alamadığı gibi kendisine hakarete varan davranışlarda bulunulmuş.
Devletin işsiz vatandaşlara iş olanağı sağlaması gerektiğini ifade eden Aydemir, kendisine iş verilinceye kadar parkta yaşamaya devam edeceğini belirtiyor.
Emekli öğretmen olan mahalle muhtarının kendisine, “Devleti unut, başka yerlerde iş ara” dediğini, ancak kendi oğlunu torpille belediyede işe yerleştirirken devleti unutmadığını anlatan Gürsoy Aydemir, “Sosyal devlet bu mu?” diyerek yetkililere sesleniyor.
GETİRDİKLERİ ÇÖZÜM AİLEYİ PARÇALAMAK!
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ise bu sağlıksız koşullarda yaşanmayacağını belirterek, Gürsoy Aydemir’in Düşkünler Evi’ne, eşi Nebahat Aydemir’in Kadın Sığınma Evi’ne, çocukların da Çocuk Yuvası’na yerleştirilebileceğini söylemişler. Nebahat Aydemir, “Benim eşim hırsız değil, uğursuz değil, neden ailemizi dağıtalım ki? Biz işsizlik nedeniyle buradayız, devlet bize bir iş verse sorunumuz kalmayacak” diyor.
Gürsoy Aydemir de bugüne kadar nasıl onurlu bir yaşam sürdürdüyse, bu yaşamı parkta da sürdürebileceğini belirterek, “Başım dik olarak yaşamak hoşuma gidiyor, ailemin sorumluluğu bana ait” diyor. (İzmir/EVRENSEL)
Dilek Türtat
ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de yürüyüş yapıldı

SONRAKİ HABER

Kendi planlarının altında kaldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...