14 Eylül 2009 00:00

Anne ve bebeği Ambulansta öldü

Yatağan Devlet Hastanesi’ne doğum için getirilen 9 aylık hamile kadın ve bebeği, başka bir hastaneye sevk edilirken hayatını kaybetti. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Paylaş

Yatağan Devlet Hastanesi’ne doğum için getirilen 9 aylık hamile kadın ve bebeği, başka bir hastaneye sevk edilirken hayatını kaybetti. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinden doğum sancıları tuttuğu için Yatağan ilçesindeki devlet hastanesine getirilen ve 9 aylık hamile olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Özlem Mazak, doğum servisine yatırıldı.
Doğumuna bir gün kaldığı belirtilen Mazak, “beyin kanaması” teşhisiyle Muğla Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Buradaki müdahalenin ardından, özel bir hastaneye nakledilmek istenen Mazak ve karnındaki bebeği, ambulansta hayatını kaybetti.
Cenazesi Yatağan Devlet Hastanesi’ne getirilen Mazak’ın ölümüyle ilgili Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı bildirildi.
‘İHMAL VAR’
Eşinin herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını iddia eden Ali Mazak, yeni evli olduklarını belirterek, “İlk bebeğimiz olacağı için eşim ve ben çok heyecanlıydık. Eşimin herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Savcılardan, Valimizden ve Sağlık Bakanımızdan isteğim, eşim ve bebeğimizin ölümünde bir ihmal varsa bunun soruşturulması” dedi.
Hayatını kaybeden Özlem Mazak’ın babası İsmet Güngör ise kızının ve torununun ölümüne neden olanların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini dile getirdi Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Sağlık Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı’nca inceleme başlatıldığına belirtti. (MUĞLA)
ÖNCEKİ HABER

İktidar, kamu emekçileri ile Toplu İş Sözleşmesi yapmak zorundadır

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...