16 Eylül 2009 00:00

Dogu ile Batı arasında yüzler

Bu yıl 3-6 Aralık tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un “Özel Projeler” adı altında yıl içerisinde gerçekleştirdiği projelerinden biri olan Alexander Berg’in “One Shot Istanbul” fotoğraf sergisi...

Paylaş

Bu yıl 3-6 Aralık tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un “Özel Projeler” adı altında yıl içerisinde gerçekleştirdiği projelerinden biri olan Alexander Berg’in “One Shot Istanbul” fotoğraf sergisi, 17 Eylül 2009’dan itibaren Taksim Metrosu’nun yürüyen bantlar katında İstanbul halkı ve sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 25 Ekim’e kadar izlenebilecek.
Alexander Berg’in daha önce New York ve Pekin’de hayata geçirdiği proje, her kesimden insan portrelerinden oluşuyor. Serinin her bir fotoğrafı, yalnızca tek bir çekimde polaroid film kullanılarak oluşuyor.
İsveç dogumlu Alexander Berg, ilk projesini New Yorkluların portrelerini çekerek gerçekleştirdi. Berg, sokaktan geçen insanları, ücret vermeden, büyük boy profesyonel fotograf makineleriyle portre fotograf çektirmeye davet etti. New York’ta iki aydan kısa bir süre içerisinde 850’den fazla portre çeken sanatçı, daha sonra Pekin’e davet edildi. Pekin’de 370’in üzerinde portre çekimi tamamladı.
VE İSTANBUL...
Alexander Berg, One Shot projesi kapsamında üçüncü bir kent olarak ilk iki şehrin başlattığı hikayeyi tamamladığı düşüncesiyle İstanbul’u seçti. Geçtiğimiz aralık ve ocak aylarında İstanbul’a gelen fotografçı, “One Shot Istanbul” projesini bir buçuk ay içerisinde yaklaşık 400’e yakın kişinin katılımıyla tamamladı.
One Shot İstanbul, Batı’nın (New York) ve Dogu’nun (Pekin) ardından izleyiciye, Batı ile Dogu’nun buluşma noktası olan İstanbul’un bir portresini de sunmuş oluyor.
(KÜLTÜR SERVISI)
ÖNCEKİ HABER

Gezginler yazsın siz unutmayın

SONRAKİ HABER

12 Eylül Darbesi - 4

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...