16 Eylül 2009 00:00

Eto’o’mu İbra’mı?

Sezonun belki de en çok tartışılan transferi (takası) oldu, Barcelona’nın Inter’den Ibrahimoviç’i, Eto’o ve 40 milyon avro karşılığında alması.

Paylaş

Sezonun belki de en çok tartışılan transferi (takası) oldu, Barcelona’nın Inter’den Ibrahimoviç’i, Eto’o ve 40 milyon avro karşılığında alması. Spor kamuoyunda çok tartışılan Eto’o mu, Ibra mı sorusu, bu akşam Inter ile Barcelona arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında izleyiciler tarafından da yanıtlanmaya çalışılacak. Ligde ise iki futbolcu da bu hafta takımlarının ilk gollerini atarak üç puana ulaşılmasına büyük katkı sağladılar.
İngiltere Premier Ligi’nde Chelsea, seriyi sürdürerek 5’te 5 yaptı. Maviler, her iki devrenin uzatma dakikalarında bulduğu gollerle deplasmanda Stoke City’i 2-1 mağlup etmeyi bildi. Premier Lig’de haftanın en dikkat çekici maçında Manchester City, Arsenal’i 4-2’yle geçerek dördüncü maçını da kazandı. Maçın en dikkat çekici pozisyonu ise sezon sonunda Arsenal’den City’e transfer olan Adebayor’un eski takım arkadaşı Van Persie ile girdiği bir hava topu mücadelesinden sonra yerde kalan Hollandalı’nın yüzüne kramponuyla basması oldu. Tottenham’a konuk olan Manchester United geriye düştüğü maçı 3-1 kazanırken, Liverpool, sahasında ligin yeni ekibi Burnley’i zorlanmadan 4-0 mağlup etti.
İspanya La Liga’da Barcelona, Valencia, Real Madrid ve A. Bilbao ikinci maçlarını da kazanarak üst sıralara yerleştiler. Real Madrid, deplasmanda rahat bir oyunla Espanyol’u 3-0 yenmeyi başardı. Barça’da deplasmanda Getafe’yi İbrahimoviç’in attığı ve attırdığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi bildi. Valladolid deplasmanından 4-2’lik bir galibiyetle dönen Valencia, bu sezon yukarıyı zorlayacağının sinyallerini verdi.
JUVENTUS FARKLI
İtalya Seri A’da Genoa, Juventus ve Sampdoria 3’üncü maçlarını da kazanarak zirveye kuruldular. Lazio deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen Juventus bu sezon Inter’i zorlayacak gibi gözüküyor. Inter, evinde Parma’yı 2-0’la geçerken yeni transfer Eto’o ilk golünü kaydetti. Geçtiğimiz hafta Adana’ya gelen ‘Halkın takımı’ Livorno evinde Milan’la 0-0 berabere kaldı. 2. hafta sonunda teknik direktör değişikliğine giden Roma, Siena deplasmanında zor da olsa 2-1 galip gelerek bu sezon ilk kez 3 puanla tanıştı.
Bordeaux ve Lyon’un sahalarında 1-0’lık sonuçlarla galip geldikleri Fransa Ligue 1’de Marsilya, Le Mans deplasmanında 2-1 kazanmayı bildi. Haftanın maçında ise Monaco, PSG’yi ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0’la geçmeyi başardı. Ligue 1’de Bordeaux ve Lyon 13 puanla ligin zirvesinde yer alıyor.
Almanya Bundesliga’da Bayern Münih onca transferle en sonunda favori gibi oynamayı başardı. B. Dortmund deplasmanında 5-1’lik görkemli bir galibiyet elde eden Bayern, 5’inciliğe kadar yükseldi. Hamburg, Stuttgart’ı 3-1’le geçerek Bundesliga’da liderliğini sürdürürken haftanın maçında Bayern Leverkusen, Wolfsburg’u deplasmanda 3-2 mağlup ederek ikinciliğini korudu. Geçtiğimiz yılın flaş ekibi Hoffenheim ise Bochum’u 3-0 geçerek yine gözünü yukarılara dikti.
Uğraş Vatandaş
ÖNCEKİ HABER

Zafer bu kez Del Potro’nun

SONRAKİ HABER

Slovenya ile liderlik maçı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...