16 Eylül 2009 00:00

Tahran müzakere masasına oturuyor

İran, nükleer programı ile ilgili olarak bir yılı aşkın bir süreden sonra altı ayrı ülkeyle ilk kez masaya oturacak. İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Rusya ve Çin temsilcileri, İran’ın en üst düzey müzakerecisi ile 1 Ekim’de bir araya gelecek.

Paylaş

İran, nükleer programı ile ilgili olarak bir yılı aşkın bir süreden sonra altı ayrı ülkeyle ilk kez masaya oturacak. İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Rusya ve Çin temsilcileri, İran’ın en üst düzey müzakerecisi ile 1 Ekim’de bir araya gelecek. Anlaşma, AB’nin dış politikadan sorumlu komisyon üyesi Javier Solana ile İran’ın nükleer konulardaki baş müzakerecisi Said Celili arasındaki telefon görüşmesinin ardından ilan edildi. Bu randevu, İran’ın nükleer programına ilişkin yeni bir görüşme sürecinin başlangıcı anlamına geliyor.
Bu arada AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana, görüşmelerin muhtemelen Türkiye’de yapılacağını bildirdi. Solana, İsveç’in başkenti Brüksel’e gelişinde yaptığı açıklamada, “ABD ve diğer ülkeleri İranlı müzakereci Said Celili ile bir araya getirecek görüşmenin, büyük olasılıkla Türkiye’de yapılacağını düşünüyorum” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bankalar krizden ders almadı

SONRAKİ HABER

12 Eylül Darbesi 5

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...