16 Eylül 2009 00:00

Emekçiler IMF’ye karşı alanlara çıkacak

IMF’nin 6-7 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştireceği yıllık toplantısını protesto etmek için eylem planı açıklandı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri...

Paylaş

IMF’nin 6-7 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştireceği yıllık toplantısını protesto etmek için eylem planı açıklandı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri, Şişli’de bulunan DİSK binasında düzenledikleri basın toplantısında, IMF’nin gelişinin sıradan bir ziyaret olmadığına dikkat çektiler.
Basın toplantısında konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, IMF’nin yapacağı toplantılarla sermaye çevrelerinin çıkarlarını tüm dünyanın gözü önünde savunmayı amaçladığını belirtti. Görgün, AKP Hükümeti’ni de IMF ve DB politikalarını uygulayan bir taşeron olarak nitelendirdi.
Yaşanan yoksulluğun, işsizliğin, güvencesizliğin asıl sorumlularına karşı sessiz kalmayacaklarını bildiren Görgün, sosyal güvenlik yasasının 1. yılı olan 1 Ekim’de tüm ülkede basın açıklamaları yapacaklarını söyledi. 3-4 Ekim’de mahalle etkinlikleriyle akademisyenlerin katıldığı söyleşi ve panel gibi akademik etkinliklerin gerçekleştirileceğini bildiren Görgün, 6 Ekim’de ise Taksim’de “IMF ve DB politikalarına karşı ses ver” başlığıyla merkezi bir gösteri düzenleneceğini söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Reklam hamalları işbaşında

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...