16 Eylül 2009 00:00

Batman’da öğretmen açığı giderilsin

Eğitim Sen Batman Şubesi Başkanı M. Selim Aratemur, eğitim alanındaki sorunların bu yıl da büyüyerek devam ettiğini söyledi.

Paylaş

Eğitim Sen Batman Şubesi Başkanı M. Selim Aratemur, eğitim alanındaki sorunların bu yıl da büyüyerek devam ettiğini söyledi.
Yeni eğitim dönemi öncesi bir değerlendirme yapan Aratemur, bakanlığın öğretmenleri farklı kategorilere ayırarak eğitimdeki çalışma verimliliğini düşürdüğünü söyledi. Öğretmenleri kadrolu, sözleşmeli, ek ders karşılığı ücretli, vekil öğretmen gibi kategorilerle sınıflandırıp çalıştırmanın eşitliğe aykırı bir uygulama olduğunu belirten Aratemur, bunun eğitime zarar verdiğini dile getirdi. Öğretmen açıklarını bu atamalarla kapatmanın neredeyse imkansız olduğunu belirten Aratemur, Batman’ın geçen yılkı öğretmen açığının
1500’ün üzerinde olduğunu, bu yıl ki il dışı tayinler de düşünüldüğünde Batman’daki öğretmen açığının katlanarak arttığına dikkat çekti. Aratemur, “Batman’a reva görülen bu öğretmen açıklarının bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.
(BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Talepler ortak mücadele de ortak olsun

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...