16 Eylül 2009 00:00

DTP heyeti Irak’a gitti

DTP Eş Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyeti, Federal Kürdistan Bölgesi’ne gitti. DTP’liler, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Kürt Yönetimi lideri Barzani’yle görüşecek.

Paylaş

DTP Eş Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyeti, Federal Kürdistan Bölgesi’ne gitti. DTP’liler, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Kürt Yönetimi lideri Barzani’yle görüşecek.
DTP eş başkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sözcüsü Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sevahir Bayındır’dan oluşan DTP heyeti, Kürt sorununun çözümüne ilişkin temaslarda bulunmak üzere Federal Kürdistan Bölgesi’ne gitti.
Eş başkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığında, milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sevahir Bayındır, DTK Sözcüsü Hatip Dicle ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’den oluşan DTP heyeti, Kürt sorununa ilişkin temaslarda bulunmak üzere Federal Kürdistan Bölgesi’ne gitti. Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Ahmet Türk, Türkiye’deki Kürt sorununun çok boyutlu olduğunu belirterek, hem komşu ülkelerle hem de Irak Kürdistanı’ndaki yönetimle, Irak cumhurbaşkanının bu konudaki barışçıl çabalarının güçlendirilmesi konusunda görüşmeler yapacaklarını kaydetti. Kürt sorununun, sadece Türkiye’yi değil Ortadoğu’nun da istikrarını ilgilendiren çok önemli, çok yönlü bir sorun olduğunu ifade eden Türk, çözüm için olabildikçe geniş bir mutabakatı sağlamak istediklerini söyledi. Türk, farklı ve çeşitli kesimlerin düşüncelerini alarak doğru bir yaklaşımı ortaya koymak için çaba ve çalışma sürdürdüklerini söyledi. Kürtlerin Ortadoğu’nun 4 ülkesinde yaşadığını söyleyen Türk, “Tabii ki, onun etkisi bu sorunun çözümü konusunda herkese önemli görevler düşüyor. Önemli olan makul, Kürt halkını tatmin eden, rahat ve özgürlüklerini esas alan bir yaklaşım biçiminin ortaya çıkmasıdır” dedi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin yanı sıra diğer yetkililerle görüşecek olan DTP heyeti, 20 Eylül’de Türkiye’ye dönecek.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklamalara tepki

SONRAKİ HABER

Talepler ortak mücadele de ortak olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...