18 Eylül 2009 00:00

‘Komşu’ ile yarı final vizesi için

Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci tur (F) Grubu’ndaki son maçında önceki gün Slovenya’ya 69-67 yenilen A Milli Basketbol Takımı, grubu ikinci sırada tamamlarken, bugün Yunanistan karşısında yarı final arayacak.

Paylaş

Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci tur (F) Grubu’ndaki son maçında önceki gün Slovenya’ya 69-67 yenilen A Milli Basketbol Takımı, grubu ikinci sırada tamamlarken, bugün Yunanistan karşısında yarı final arayacak.
Grubu lider olarak bitiren Slovenya ise çeyrek finalde Hırvatistan ile eşleşti. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda ikinci tur grup maçları sona ererken, çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Tamamlanan maçlarında ardından (E) Grubu’nda sıralama Fransa, Rusya, Yunanistan ve Hırvatistan şeklinde oluşurken, (F) Grubu’nda ise takım sıralaması Slovenya, Türkiye, Sırbistan ve İspanya olarak gerçekleşti.
Bu sonuçların ardından çeyrik finalde, Türkiye’nin rakibi Yunanistan, Slovenya’nın rakibi ise Hırvatistan oldu.
(E) Grubu’nda Makedonya ile Almanya, (F) Grubunda ise Litvanya ile ev sahibi Polonya, şampiyonaya veda etti.
HİDAYET UMUTLU
A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Slovenya karşısında, maça kötü başladıklarını ve istediklerini elde edemediklerini söyledi. İyi bir hava yakaladıklarını kaydeden Hidayet, Slovenya karşısında geriden gelmeye çalıştıklarını belirterek, “Bunu her zaman yapmamalıyız. İkinci yarıdaki performansımızı maçın başından itibaren göstermeliydik. Bazen iyi mücadele etseniz bile maç son topa kalabiliyor” diye konuştu.
Yunanistan ile ilgili olarak ise Hidayet, “Milli takım olarak biz hep iyi maçlar oynadık. Ankara’daki Efes Pilsen World Cup’ın ardından da iyi performans sergiledik. Şimdi Yunanistan karşısında iyi bir mantalite ile çıkacağız. Onlar ekol ve iyi basketbol oynayan bir ekip. Aynı şekilde bizim de iyi oynamamız gerekir” dedi.
YUNANİSTAN NASIL GELDİ?
(A) Milli Takım’ın çeyrek finalde bugün karşılaşacağı Yunanistan, Avrupa Şampiyonası’ndaki mücadelesine Hırvatistan, Makedonya ve İsrail ile birlikte (A) Grubu’nda başladı.
İlk maçında Makedonya’yı 32 sayılık (86-54) fark ile yenen Yunanistan, ikinci maçını ise Hırvatistan ile oynadı. Hırvatistan’ı da 76-68 ile geçen Yunanistan, gruptaki son maçında İsrail’i 26 sayılık fark ile 106-80 yendi.
Bu sonuçlarla (A) Grubu’nu Hırvatistan ve Makedonya’nın önünde lider tamamlayan Yunanistan, ikinci turda (E) Grubu’nda Almanya, Rusya ve Fransa ile karşılaştı. İkinci tur ilk maçında Almanya’yı 85-76 yenen Yunanistan, Rusya ve Fransa karşısında ise istediği sonuçları alamadı.
İkinci tur ikinci maçında Rusya’ya 68-65 kaybeden Yunanistan, Fransa’ya ise potasında son saniyede basketi görerek 71-69 yenildi. Bu sonuçlarla Fransa ve Rusya’nın gerisinde yer alan Yunanistan (E) Grubu’nu 3. sırada tamamladı.
EN SKORER TAKIM
Yunanistan’da NBA patentli guard Vassilis Spanoulis 15.7 sayı, 2.7 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile takımın en skorer ismi olurken, “Baby Shaq” lakaplı pivot Sofoklis Schortsianitis 11.7 sayı, 2.2 ribaund, Ioannis Bourousis ise 10.4 sayı, 7.4 ribaund ve 1.2 asist ile mücadele etti.
Öte yandan Yunanistan’da geçtiğimiz sezonu Panathinaikos’da geçiren Antonis Fotsis 8.7 sayı, 4.8 ribaund, Efstratios Perperoglou 7.3 sayı, 2.5 ribaund ve 1.7 asist, Nikoz Zisis ise 7 sayı, 3.7 ribaund ve 1.5 asist ortalamalarını yakaladı.
Avrupa Şampiyonası’nda en skorer takım (81 ortalama ile) olan Yunanistan, potasında ise maç başına 69.5 sayı gördü. İki sayılık atışlarda % 59.7 (turnuvada 2.), üç sayılık atışlarda % 35.1 ile oynayan Yunanistan, serbest atış çizgisinde ise % 71.2 (turnuvada 4.) ile mücadele etti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Trabzon özlem gidermek istiyor

SONRAKİ HABER

Eskişehirspor’da tek hedef galibiyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...