18 Eylül 2009 00:00

DTP’ye destek ve dayanışma ziyareti

Emek Partisi (EMEP),Türkiye Komünist Partisi (TKP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul il örgütleri, yeni bir operasyon düzenlenen Demokratik Toplum Partisi (DTP)’yi ziyaret etti.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP),Türkiye Komünist Partisi (TKP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul il örgütleri, yeni bir operasyon düzenlenen Demokratik Toplum Partisi (DTP)’yi ziyaret etti. Yapılan dayanışma ve destek ziyareti öncesi siyasi partiler DTP il binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada DTP ile dayanışma içinde olacaklarını belirttiler.
Partiler adına ortak açıklamayı EMEP İl Başkanı Güven Gerçek yaptı. DTP’ye yönelik saldırılara değinen Gerçek açıklamada her dilden ,her inançtan ve kültürden halkımızın eşit,özgür ve barış için mücadele ettiklerini söyledi. Kürt sorunu konusunda yaşanan tartışmaları da hatırlatan Gerçek şöyle konuştu: AKP, bir çok konuda olduğu gibi Kürt sorununda da bir yandan ‘demokratik açılım’ adı altında demagoji yaparken ,bir yandan da baskı ve şiddeti sürdürmekte, çatışmaları körüklemekte, Türkiye’yi çıkmaz bir yola sürüklemektedir. AKP hükümeti, bırakın demokratik adımlar atmayı, sorunun çözümü için kapı aralamaya dahi niyetli değildir. Yasal bir parti olarak 2 milyon dolayında oy alan, TBMM’de grubu bulunan,100’e yakın belediye başkanlığı bulunan bir partinin varlığına bile tahammül gösterememektedir.
MÜCADELE SÜRECEK
Açıklamada konuşan DTP İl Başkanı Mustafa Avcı, baskılarla karşı karşıya kaldıkları böyle bir süreçte demokrasi güçlerinin kendilerini yalnız bırakmayacaklarını bildiklerini kaydetti. Avcı, mücadelenin zorlu olduğunu ama hiç bir muğlaklık yaşamadıklarını belirterek, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. “Yapılan operasyonlar değerlendirildiğinde görülecektir ki baskılar daha çok yerel yönetimlerde çalışma yürüten ve belediye komisyonlarında görev alanlara yapılmıştır” diyen Avcı, mücadeleyi bırakmayacaklarını yineledi.
Ziyaret sırasında konuşan TKP İl Başkanı Hüseyin Karabulut, ciddi oylar alan bir partiye yapılan saldırılar karşısında DTP’nin yanında olacaklarını ifade etti. Karabulut, açılım sürecinin emperyalist bir politikanın parçası olduğunu, dikkatli ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
ÖDP İl Sekreteri Çiçek Çatalkaya egemen güçlerin başka planları olsa da açılımın önemli bir adım olduğunu devam ettirilmesinden yana olduklarını söyledi. Çatalkaya, bu süreçte demokrasi güçlerine çok fazla görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi. (İstanbulEVRENSEL)


AKP’YE SİYAH ÇELENK BIRAKILDI
DTP İzmir İl Örgütü, partilerine yönelik operasyonları ve Abdullah Öcalan’ın savcılığa verdiği yol haritasının avukatlarına verilmemesini protesto etmek amacıyla AKP İzmir il binası önüne siyah çelenk koydu.
DTP İzmir İl Örgütü, DTP’ye yönelik operasyonları ve Abdullah Öcalan’ın yol haritasının açıklanmamasını protesto etmek amacıyla, AKP İzmir il binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Partililer adına basın açıklamasını okuyan DTP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hanifi Eroğlan, DTP’ye yönelik hız kesmeden süren operasyonların barış sürecine darbe vurduğunu belirterek, operasyonlarla Türkiye’nin en dinamik muhalefetini oluşturan partilerinin baskı altına alınmak istendiğini söyledi. Bu hukuksuzlukların bir an önce sona erdirilmesini isteyen Eroğlan, AKP Hükümetini eleştirdi.
FAKS EYLEMİ
Açıklamanın ardından AKP İzmir il binası önüne siyah çelenk bırakan DTP’liler, daha sonra Bayraklı Merkez Postanesi’ne geçerek buradan Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na Abdullah Öcalan’ın savcılığa verdiği yol haritasının açıklanması talebiyle faks çekti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Sözde’ dediler, ‘özde’ ceza verdiler

SONRAKİ HABER

Hakan Tahmaz’ın Karayılan röportajına 3 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa